Wat te doen als je ziet dat iemand een hond in de steek heeft gelaten?

Als u het dier niet veilig kunt naderen of als het wegloopt, bel dan onmiddellijk uw plaatselijke dierencontrole of politie. Zorg ervoor dat u de coördinator het exacte adres geeft waar het dier voor het laatst is gezien, 3 dagen geleden Als de hond er gezond uitziet en geen agressieve houding vertoont, kunt u proberen hem te benaderen. Een verlaten of verloren hond is in de war en kan gemakkelijk bang worden en wegrennen als je hem op een abrupte of directe manier benadert. Om deze reden is het belangrijk dat je beetje bij beetje dichterbij komt en plotselinge bewegingen vermijdt.

Gebruik een zachte stem en praat zeker niet op een dreigende toon. Als je toevallig wat voer bij je hebt, kun je het gebruiken om de hond op zijn gemak te laten voelen. Maar in plaats van te proberen het naar je toe te trekken, is het beter om het eten van je weg te gooien. De hond komt dichter bij je als zijn vertrouwen groeit.

Als het warm is, kan het handig zijn om ook wat water aan te bieden, om het te helpen ontspannen in uw aanwezigheid. Het gebruik van voedsel of lekkernijen zou de beste manier zijn om ze te motiveren. Zodra de hond in uw auto zit, sluit u de deur en wacht u tot de dierencontrole arriveert. Als het buiten boven de 65 tot 70 graden is, gebruik dan de airconditioning om de hond koel te houden, anders lopen ze het risico een zonnesteek te krijgen.

Zodra u de hond naar de dierenarts hebt gebracht, moet u uw lokale hondenverlatingswetten controleren. Mogelijk bent u wettelijk verplicht om te proberen de eigenaar van de hond te vinden. Zelfs als de hond uiteindelijk helemaal geen eigenaar heeft, vereist de wet in veel staten dat de eigenaar van de hond 30 dagen wordt doorzocht voordat de hond legaal kan worden geadopteerd door een nieuwe eigenaar. Als je het dier niet veilig kunt bedwingen, bel dan het plaatselijke dierenbestrijdingsbureau (bel op het platteland de politie).

Doe dit, ongeacht of het dier gewond is of niet en of het een identificatielabel draagt of niet. Laat uw telefoonnummer achter bij de coördinator en probeer een schatting te krijgen van hoe lang het kan duren voordat iemand reageert. Blijf indien mogelijk ter plaatse om de hond of kat in de gaten te houden totdat er hulp komt. Zorg ervoor dat u aan de autoriteiten precies meldt waar het dier zich bevindt door wegnamen, mijlmarkeringen of oriëntatiepunten te gebruiken.

In het geval van een verlating, hoewel het niet altijd mogelijk is, is het het beste om de politie te bellen en bij het dier te blijven. Als er geen dreigend gevaar voor het dier is, blijf dan op veilige afstand en wacht tot een officier arriveert. Het verwijderen van het dier van het toneel zal hoogstwaarschijnlijk elk bewijs aantasten dat kan worden gebruikt voor vervolging. Je eigen veiligheid moet in de eerste plaats komen, omdat het gevaarlijk kan zijn om een vreemd dier aan te raken of zelfs in de buurt te komen.

Zoek naar uw plaatselijke dierenbestrijdingsdienst en bel ze onmiddellijk. Ze kennen alle lokale wetten en zullen je kunnen laten zien wat je moet doen met een verlaten hond of dier. Neem voor onmiddellijke reactie contact op met uw plaatselijke dierencontrolekantoor. De wet staat dierenbestrijdingsfunctionarissen toe om verlaten huisdieren onmiddellijk van het terrein te halen in plaats van tot twee dagen te wachten voordat een pand als verlaten wordt verklaard.

Voor een dierenliefhebber is het vaak moeilijk om niet elke verlaten hond te redden, maar je moet voorzichtiger zijn, in ieders belang en een strikte procedure volgen. Als u van de huurder op de hoogte bent gesteld dat hij de eenheid heeft verlaten of als u hem legaal hebt uitgezet, kunnen het huisdier en alle andere bezittingen als verlaten worden beschouwd. Als u de bovenstaande aspecten van het meenemen van de hond naar huis hebt overwogen en denkt dat u een van de mogelijke resultaten aankunt, is het onbaatzuchtig om de verlaten hond mee naar huis te nemen, na een bezoek aan een spoeddierenkliniek, onbaatzuchtig om te doen voor het huisdier. Het is belangrijk om vertrouwd te raken met de wetten in uw staat met betrekking tot verlaten huisdieren, zodat u weet wat u moet doen om het lijdende dier te helpen en tegelijkertijd uw huurwoning te beschermen.

Soortgelijke wetten in andere staten stellen wetshandhavers in staat verlaten huisdieren onmiddellijk te verwijderen, zodat ze de juiste zorg krijgen. De overvloed aan gevallen van verlaten dieren die lijden en sterven, heeft veel staten ertoe aangezet hun wetten met betrekking tot verlaten huisdieren op huurwoningen en afschermingslocaties voor huizen bij te werken en te verduidelijken. Als er een hond in het pand is en u reden hebt om te vermoeden dat deze in de steek is gelaten, moet u de lokale autoriteiten bellen omdat u niet het recht hebt om te overtreden. Omdat het levende wezens zijn, zijn de wetten voor hen anders dan wat je zou doen met een verlaten stereo of televisie.

Een andere uitdaging bij het onderzoeken van zaken als deze drie verlatingen, is dat mensen met kennis van dergelijke gevallen van verlatenheid of wreedheid vaak bang zijn voor de gevolgen als ze naar voren komen. Goede Samaritanen die nog nooit een gekoesterd gezelschapsdier hebben verloren, kunnen concluderen dat de eigenaar van de gevonden hond of kat hen hardvochtig in de steek heeft gelaten of, op zijn minst, verwaarloosd om ze thuis veilig opgesloten te houden. .

Leave Reply

All fileds with * are required