Welk percentage honden wordt verlaten?

Elk jaar komen ongeveer 7, 6 miljoen gezelschapsdieren in het hele land dierenasielen binnen. Daarvan zijn ongeveer 3, 9 miljoen honden en 3, 4 miljoen katten. Volgens de National Council on Pet Population Study and Policy (NCPPSP) wordt minder dan 2% van de katten en slechts 15 tot 20% van de honden teruggegeven aan hun eigenaren. Hoeveel huisdieren zijn er in de Verenigde Staten? Hoeveel dieren zijn er in schuilplaatsen? De termen „humane samenleving en „SPCA” zijn generiek; schuilplaatsen die die namen gebruiken, maken geen deel uit van de ASPCA of The Humane Society of the United States.

Momenteel is geen enkele overheidsinstelling of dierenorganisatie verantwoordelijk voor het in tabelvorm brengen van nationale statistieken voor de dierenbeschermingsbeweging. Dit zijn nationale schattingen; de cijfers kunnen van staat tot staat verschillen. APPA meldt dat 34% van de honden wordt gekocht bij fokkers, terwijl 23% van de honden en 31% van de katten wordt verkregen uit een dierenasiel of een humane samenleving. Volgens de National Rehoming Survey van de ASPCA zijn huisdierenproblemen de meest voorkomende reden dat eigenaren hun huisdier herhuisvesten, goed voor 47% van de herhuisde honden en 42% van de herhuisde katten.

Problemen met huisdieren werden gedefinieerd als problematisch gedrag, agressief gedrag, werden groter dan verwacht, of gezondheidsproblemen die de eigenaar niet aankon. De voorgaande gegevens zijn ASPCA-schattingen, tenzij anders aangegeven. Dus, hoeveel dieren worden er elk jaar achtergelaten? Ongeveer 34% van de honden die voor altijd huizen hebben, werd gekocht bij fokkers, terwijl 23% werd geadopteerd uit een asiel. Ongeveer 20% van de honden wordt verkregen van een vriend of familielid, terwijl slechts 6% als zwerfdieren wordt opgenomen.

Het is eigenlijk het tweede opeenvolgende jaar dat het totale aantal honden en katten dat in Amerikaanse dierenasielen is gedood, daalde tot minder dan een miljoen, volgens feiten over euthanasie bij dieren. Volgens statistieken over dierenadoptie vindt minder dan de helft van de katten en honden in schuilplaatsen nieuwe huizen. Sinds 2002 is het percentage huishoudens met raszuivere honden afgenomen en hebben huishoudens met honden van gemengd ras een toename gezien. Zoals je misschien al geraden hebt, missen ze veel, zelfs als het dier stil blijft, waardoor ze de hond of kat niet meerdere keren neersteken.

Je kunt immers tetanus of hondsdolheid krijgen van een hondenbeet, en een goede wondreiniging verlaagt de kansen aanzienlijk. Ongeveer 37,1% van de honden en 30% van de katten werd tot een jaar in schuilplaatsen gehouden voordat ze door hun eigenaren werden opgegeven. Deze enquêtes leveren gegevens op over trends in het bezit van huisdieren en produceren schattingen van het totale aantal honden en katten. Helaas beperkt wetgeving in zeven staten momenteel honden die in beslag worden genomen in gevallen van hondengevechten, waardoor ze worden gestigmatiseerd als beschadigd en onadopteerbaar en hen de kans wordt ontzegd om het tegendeel te bewijzen.

Kijkend naar de statistieken, wordt bijna 47% van de herhuisde honden en 42% van de herhuiskatten verlaten door eigenaren vanwege problemen met huisdieren. Ze kreeg een nieuw vriendje met een niet-gecastreerde reu en haar vrouwtje kwam bij hem en hey het was een ongeluk en er gebeurden ongelukken. Dekens, honden- en kattenvoer, kattenbakvulling, kommen en kattenbakken, en zelfs speelgoed zijn allemaal dingen die je kunt doneren aan een asiel dat enorm zal helpen. De belangrijkste redenen waarom dit de meest voorkomende hondenrassen in opvangcentra zijn, zijn stereotypen, overfokkerij of meer zorg nodig hebben dan andere rassen.

Ondanks de toename sinds 2000 in het aantal gesteriliseerde en gecastreerde honden en katten, is er een recentere neerwaartse trend geweest.

Leave Reply

All fileds with * are required