Hoeveel honden zijn er in de steek gelaten?

Dit zijn nationale schattingen; de cijfers kunnen van staat tot staat verschillen. Ongeveer 6, 3 miljoen gezelschapsdieren komen de VS binnen, S. Daarvan zijn ongeveer 3, 1 miljoen honden en 3, 2 miljoen katten. Je weet nu dat 6,5 miljoen dieren elk jaar Amerikaanse schuilplaatsen binnenkomen.

Daarvan worden ongeveer 3,2 miljoen geadopteerd. Helaas worden er nog eens drie miljoen geëuthanaseerd. Vrijwilligers zijn altijd nodig, vooral in reddingsorganisaties zonder winstoogmerk. Als je 16 jaar of ouder bent en je afvraagt hoe je dierenasielen kunt helpen, is vrijwilligerswerk altijd een goed idee.

Terwijl katten en honden in ongeveer gelijke aantallen Amerikaanse schuilplaatsen binnenkomen, sterven meer dan twee keer zoveel katten onnodig in schuilplaatsen. Elk jaar worden in Amerika bijna 3,1 miljoen honden achtergelaten. Dit aantal wordt geëxtrapoleerd uit het aantal honden dat door de verschillende schuilplaatsen in het hele land wordt ontvangen volgens gegevens van ASPCA (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals). Op elke dag in de Verenigde Staten zijn er naar schatting 70 miljoen dakloze honden en katten die worstelen om te overleven.

Dierencontroleafdelingen worden meestal gedwongen om sommige honden te laten rusten om het probleem te verlichten. Als gevolg van de 90% -benchmark keren veel no-kill schuilplaatsen ongewenste huisdieren af, zoals statistieken over katten en hondenopvang laten zien. Ongeveer 4% van de katten- en hondenbezitters zei dat ze hun dierenmetgezel hebben verlaten vanwege persoonlijke problemen, zoals statistieken van dierenasiel aangeven. Ongeveer 37,1% van de honden en 30% van de katten werd tot een jaar in schuilplaatsen gehouden voordat ze door hun eigenaren werden opgegeven.

Honden zijn zulke aangename vrienden dat ze altijd blij zijn je te zien en zullen er alles aan doen om een glimlach op je gezicht te toveren. Statistieken over dierenasielen laten zien dat 32% van de honden en 33,2% van de katten die in schuilplaatsen achterbleven aanwezig waren van een vriend. De verloren honden die niet worden gevonden, eindigen als zwerfdieren en slechts een handvol wordt gered en in schuilplaatsen geplaatst. Wanneer de verlaten honden bij een asiel komen, kunnen sommigen van hen worden geadopteerd door een liefhebbend gezin, maar bijna de helft van hen niet.

Kijkend naar de statistieken, wordt bijna 47% van de herhuisde honden en 42% van de herhuiskatten verlaten door eigenaren vanwege huisdierenproblemen. Dus, welk percentage huisdieren wordt geadopteerd? De geschiedenis laat zien dat van de 6,5 miljoen katten en honden die in schuilplaatsen worden gebracht, iets minder dan 50% wordt geadopteerd. Geschat wordt dat op elke dag minstens 70 miljoen honden door Amerika zwerven. Mijn punt is dat er nooit twaalf pups hadden moeten zijn om mee te beginnen, omdat de hond gesteriliseerd had moeten worden.

Ouders van gezelschapsdieren worden daarom aangemoedigd om hulpmiddelen te gebruiken, zoals hondenhalsbanden, die hen kunnen helpen zich te herenigen met hun huisdier als ze verdwalen. Elk jaar worden veel honden (evenals andere huisdieren) in de steek gelaten door hun eigenaren en deze cijfers zouden elke ouder van een huisdier zorgen moeten maken. Ouders van gezelschapsdieren moeten worden aangemoedigd om zich beter voor te bereiden wanneer ze op zoek zijn naar een hond om ervoor te zorgen dat ze een hond krijgen die ze willen en kunnen ondersteunen.

Leave Reply

All fileds with * are required