Wat is zwerfhond?

Zwerfhond betekent elke hond die zich op een openbare plaats bevindt en niet onder de leiding staat van een houder en geen indicatie van eigendom heeft, zoals een halsband, provinciale registratie. Zwerfhonden zijn een door de mens veroorzaakt probleem. Elke zwerfhond was ooit iemands huisdier, of de puppy van iemands huisdier dat in de steek werd gelaten. Een hond is een verdwaalde hond als hij zonder eigenaar is en op een openbare plaats (of een privéplek waar het niet is toegestaan).

Ontdek wat u moet doen als u een verdwaalde vindt, wat er gebeurt als er een wordt gevangen en wat u moet doen als uw hond vermist raakt. Als u wilt, kunt u een zwerfhond tijdelijk in huis houden terwijl u probeert contact op te nemen met de eigenaar of de hondenwachtersdienst (wat u moet doen). Zwerfhonden kunnen ook ziekten dragen die mogelijk besmettelijk zijn voor andere huisdieren en zelfs voor mensen. In 2001 heeft een wet die in India is aangenomen waardoor het doden van zwerfhonden illegaal is, de problemen met betrekking tot straathonden verergerd, de populatie straathonden vergroot en gevallen van hondsdolheid bij mensen doen stijgen.

U kunt bijvoorbeeld een zwaargewonde zwerfhond naar dierencontrole brengen en ontdekken dat het bureau geen dure operaties kan uitvoeren om de verwondingen van de hond te behandelen. Het bestaan van zelfs een paar onverantwoordelijke hondenbezitters vereist dat de gemeenschap actie onderneemt, zoals de inspanningen die Zero Stray Pawject ondersteunt. In de studie, gepubliceerd op 17 januari in het tijdschrift Frontiers in Psychology, benaderden Bhadra en collega's 160 eenzame zwerfhonden in verschillende Indiase steden. In recente experimenten ontdekte ze dat de meeste zwerfhonden wisten waar ze moesten kijken als een mens naar een object wees, wat suggereert dat hun vermogen om mensen te lezen aangeboren is.

Bovendien kunnen zwerfhonden een risico voor de volksgezondheid en veiligheid vormen voor gemeenschappen met een groot aantal zwerfhonden en zijn ze slecht voor het toerisme en de algemene perceptie van een gemeenschap en land. Als uw hond afdwaalt en in beslag wordt genomen door een hondenbewaker van de raad, kunt u een waarschuwing, een waarschuwing of een vaste boete krijgen. Daarom is meer leren over zwerfhonden en hun gedrag cruciaal voor het oplossen van problemen met mensen, zegt Bhadra, die de dieren al tien jaar bestudeert. Dit heeft het beheer van zwerfhonden tot een polariserend onderwerp gemaakt, waarbij sommige mensen de dieren onmenselijk doden, zegt Anindita Bhadra, dierengedragsdeskundige aan het Indian Institute of Science Education and Research Kolkata.

Sommige dierenliefhebbers aarzelen misschien om een zwerfhond naar een asiel te brengen vanwege de mogelijkheid dat hij wordt neergezet. Straathonden kunnen zwerfhonden zijn, huisdieren die zijn afgedwaald van of in de steek zijn gelaten door hun baasjes, of kunnen wilde dieren zijn die nooit in bezit zijn geweest.

Leave Reply

All fileds with * are required