Waarom zou iemand een hond in de steek laten?

Eigenaren van gezelschapsdieren kunnen hun baan verliezen, gaan scheiden, verhuizen naar een huurwoning die geen huisdieren toestaat, een baby krijgen of gezondheidsproblemen ontwikkelen (allergieën zijn een van de meest voorkomende redenen die mensen hebben om hun huisdier op te geven). Het kiezen van een hond die is grootgebracht door een verantwoordelijke fokker, zal ervoor zorgen dat uw pup goed is aangepast en minder snel gedragsproblemen vertoont. U kunt uw hond ook trainen om ongepast gedrag aan te passen, zoals bijten en monden. Het kost tijd en toewijding, maar is ook enorm lonend.

Wat het probleem van het verlaten van dieren zo moeilijk te verwerken maakt, is het „waarom ervan”. Waarom verlaat iemand iemand die hij moet beschermen en liefhebben op straat? Sommige worden verlaten omdat ze te „moeilijk te verzorgen” zijn geworden, sommige omdat ze niet in een nieuw appartement of stad mogen verblijven, en verschillende andere „redenen die volgens hen gerechtvaardigd zijn om hun dieren in de kou te laten staan. In de trant van verhuizen is vaak een reden voor het verlaten van huisdieren, het moet gezond verstand zijn dat personen die huren in plaats van een huis of appartement te bezitten, zich bewust moeten zijn van het feit dat veel verhuurders huisdieren niet toestaan, en dit feit overwegen voordat ze een huisdier adopteren. In gevallen waarin eigenaren van gezelschapsdieren niet goed plannen en een hond adopteren zonder contact op te nemen met de verhuurder, worden ze gedwongen hun huisdier op te geven.

Evenzo kan een huisdier worden opgegeven nadat ze onverwachts zwanger is geworden. Zoals bij vele anderen is deze reden voor verlating ook te voorkomen, vooral als eigenaren van gezelschapsdieren hun dieren zouden steriliseren en castreren. Tragisch genoeg zullen verlaten drachtige honden en de puppy's die ze dragen vaak in slaap worden gebracht. Lees hier meer over in het volgende peer-reviewed onderzoeksartikel, Menselijke en dierlijke factoren gerelateerd aan het opgeven van honden en katten in 12 geselecteerde dierenasielen in de Verenigde Staten.

Het is waar dat het verlaten van honden onlangs in het nieuws is verschenen, maar dit is al geruime tijd een probleem, gezien door de overvolle dierenasielen. De liefdadigheidsinstelling schatte dat er als gevolg van de pandemie tot 40.000 meer zwerfhonden of verlaten honden kunnen zijn die hulp nodig hebben. Hoewel de meeste verlatingsverhalen slecht eindigen (een trieste maar echte realiteit), kan het vermogen tot liefde dat veel dierenliefhebbers laten zien ook de dag redden. Onderzoek heeft een slechte planning en slechte besluitvorming onder mensen aan het licht gebracht als een sleutelfactor in deze reden voor het verlaten van huisdieren.

Als u overweegt uw hond in de steek te laten vanwege een van de bovenstaande gedragsproblemen, raadpleeg dan eerst een professionele hondentrainer. Dus of iemand nu geld verdiende met een dier door het te fokken, ermee te vechten of ermee te racen, wanneer het huisdier niet langer in staat is om geld te verdienen voor die persoon die de hond onmenselijk gebruikt om dit te doen, zal de onverantwoordelijke eigenaar van het huisdier vaak het huisdier verlaten of de hond neerleggen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de tweede meest voorkomende reden waarom eigenaren hun honden in de steek laten, is omdat het dier meer aandacht nodig had dan de eigenaar tijd had. Hoewel het verlaten van huisdieren enigszins onverdedigbaar is en moeilijk te begrijpen kan zijn, zijn er een aantal redenen die worden gemeld door personen die hun huisdieren opgeven, als oorzaak voor hun verlating.

Een ander feit dat we in ons onderzoek ontdekten, is dat huisdieren tijdens de zomermaanden vaker worden verlaten dan in enige andere tijd van het jaar omdat mensen voor langere tijd reizen naar plaatsen waar ze hun huisdieren niet kunnen of willen meenemen. Tracy Parisi van Staten Island was geschokt toen hij een telefoontje kreeg van een vriendin die haar vertelde dat ze 13, ja 13, kitten achtergelaten in kartonnen dozen en een druk kruispunt was tegengekomen. Zou het niet geweldig zijn om op een dag kilo's leeg te zien of alleen gevuld met verloren, niet verlaten huisdieren. Veel, zo niet alle redenen waarom eigenaren rapporteren als de oorzaak voor hun verlaten van hun huisdieren illustreren waarom het absoluut noodzakelijk is dat alle personen die een hond willen adopteren, onderzoek doen naar het gedrag, de behoeften, de grootte, de kosten en de vereisten van het bezitten van het specifieke ras dat ze willen adopteren, en overweeg zorgvuldig alles van deze dingen, evenals waar ze wonen en of het geschikt is voor het type hond dat ze willen adopteren, en of ze al dan niet genoeg tijd hebben om aan het huisdier te wijden, voordat ze het adopteren.

Verrassend genoeg is een van de meest voorkomende redenen voor verlating de geboorte van een kind, wanneer het huisdier niet langer in het middelpunt van de belangstelling staat en kan worden beschouwd als hinderlijk of zelfs een bedreiging voor de veiligheid van de pasgeborene. In een peer-reviewed artikel (PDF) getiteld „Owner Attachment and Problem Behaviors Related to Relinquishment and Training Techniques of Dogs „, ontdekten wetenschappelijke onderzoekers van de University of California's School of Veterinary Medicine dat 65% van de mensen die afstand doen van hun honden een soort gedrag meldt. probleem als belangrijkste reden voor verlating. .

Leave Reply

All fileds with * are required