Denken honden dat ze in de steek zijn gelaten?

Onze honden zullen niet per se denken dat we ze in de steek hebben gelaten als we op vakantie gaan. Een veilige en goed aangepaste hond kan het ook goed aan als je weg bent. Desalniettemin kan de ervaring voor sommige honden verontrustend zijn en kunnen ze van streek raken, zelfs weigeren te eten terwijl je weg bent. Ja, honden kunnen's nachts eenzaam worden, vooral als ze jong zijn en niet gewend zijn geraakt om alleen te slapen.

Honden zijn roedeldieren die instinctief liever samen in een groep slapen. Omdat u de roedelleider bent, slaapt uw hond het liefst bij u in de buurt en kan hij eenzaam en angstig worden als hij u's nachts niet kan bereiken. Als je een groot hart, geduld en een verlangen hebt om een van deze vergeten huisdierkinderen te helpen, kan een asielhond een liefhebbende vriend zijn. De meest voor de hand liggende tekenen dat een hond niet omgaat met zijn verlatenheid in het verleden, worden duidelijk wanneer je het huis moet verlaten.

Ze kunnen bijvoorbeeld je geur ruiken als je thuis bent. Als je weggaat, verdwijnt je geur een beetje. Als je elke dag op hetzelfde tijdstip thuiskomt, kan je hond anticiperen wanneer je op het punt staat door de deur te lopen op basis van hoeveel van je geur nog aanwezig is. Zoals de laatste aflevering van BrainCraft uitlegt, is er neurowetenschappelijk bewijs om aan te tonen dat honden ons echt missen - net zoals we altijd hadden gehoopt.

We weten nu dat verlaten honden veel problemen kunnen koesteren - waaronder gebrek aan vertrouwen en verlatingsangst. Als u geen andere opties heeft, veroorzaakt dit geen schade, maar uw hond zal zich waarschijnlijk gevangen, verveeld en gestrest voelen omdat hij 8 tot 10 uur in een kennel wordt gehouden. Uw hond raakt gewend aan uw typische komen en gaan en leert wanneer hij u thuis kan verwachten. Kortom, het is moeilijk te zeggen of je hond denkt dat je voor altijd weg bent of dat hij weet dat je snel terugkomt.

Als u het niet prettig vindt om ze te lang alleen te laten, kunt u ook een hondenuitloper inhuren om uw huisdier één keer per dag naar buiten en rond de buurt te komen brengen. Sharni heeft verlatingsangst ervaren - een klassiek syndroom bij honden die genadeloos in de steek zijn gelaten. Maar ze houden misschien geen rekening met hoe honden het verschil kunnen zien tussen een volledige dag of een week, een jaar, enzovoort, als ze het verschil überhaupt kunnen zien. Honden weten wanneer mensen sterven of rouwen, door middel van lichaamstaalsignalen, geuren die alleen ze kunnen detecteren en andere manieren die nog niet bekend zijn, zeggen experts.

Als je nog niet eerder aan boord van je hond bent gegaan, realiseer je je waarschijnlijk niet dat ze een paar dagen een beetje anders lijkt nadat je haar hebt opgehaald en naar huis hebt gebracht. Honden begrijpen het bijvoorbeeld wanneer je ze berispt omdat ze in huis potje gaan, zolang je ze maar op heterdaad betrapt.

Leave Reply

All fileds with * are required