Wat gebeurt er als je je hond in de steek laat?

Het is illegaal om een hond of kat in de steek te laten, tenzij u de hond of kat legaal overbrengt naar een ander huis of dierenasiel. Volgens de American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ASPCA) komen ongeveer 6,5 miljoen gezelschapsdieren elk jaar landelijk dierenasiel binnen, waarbij ongeveer de helft honden en halve katten zijn. Hoewel een goed asiel alles doet wat ze kunnen om een verlaten dier te plaatsen, is het niet altijd mogelijk om de hond of kat een nieuw huis te vinden. In sommige gevallen, als de oorspronkelijke eigenaar niet terugkeert en er geen nieuwe eigenaar wordt gevonden, kan het dier worden geëuthanaseerd.

Als je een groothartige dierenliefhebber bent, met geduld en de wens om een verlaten of vergeten huisdier te helpen, kan de inspanning een liefdevolle vriendschap en band als geen ander opleveren. Desalniettemin kunnen schuildieren met bagage komen en de meest voor de hand liggende tekenen dat een hond niet omgaat met zijn verlatenheid in het verleden, wordt duidelijk wanneer u zonder hen het huis moet verlaten. Wees dus geduldig en toon empathie voor de moeilijke reis van uw nieuwe huisdier om u te vinden. Afhankelijk van de gevolgen van de situatie, krijg je een misdrijf of misdrijf.

Misdrijven kunnen een gevangenis betekenen, een boete of beide. Studies tonen aan dat de meerderheid van de mensen die afstand doen van een dier ook meldt emotioneel gehecht te zijn aan de hond. Er is gemeld dat mensen, wanneer ze gedwongen worden hun dieren in de steek te laten tijdens een evacuatie, psychische problemen lijden zoals verdriet, depressie en posttraumatische stressstoornis. Het is een grote verantwoordelijkheid om een hond te hebben, maar soms staat het leven in de weg en moet je misschien serieuze keuzes maken, zoals het opgeven van een geliefd huisdier.

Er zijn veel manieren om dit te voorkomen, maar als je al je opties hebt uitgeput, weet dan dat je niet de enige bent. Overweeg contact op te nemen met reddingsgroepen voor dieren, waarvan er vele onder bepaalde omstandigheden honden zullen accepteren. Als u geen nieuw huis, pleegarrangement of reddingsgroep kunt vinden, kan uw laatste redmiddel zijn om een hond weg te geven aan een asiel of uw huisdier over te geven aan dierencontrole. Maar houd er rekening mee dat veel honden nooit uit deze schuilplaatsen worden geadopteerd en uiteindelijk ter dood kunnen worden gebracht.

Laat bovendien nooit een hond in de steek; het is illegaal om dit te doen in de meeste gebieden onder dierenmishandeling wetten. Hoewel niet elke staat een exacte limiet biedt voor wanneer een periode te lang wordt voordat een hond als verlaten wordt beschouwd, riskeert u kosten voor dierenmishandeling als de tijd die u ze heeft verlaten buitensporig wordt geacht. Als je al het mogelijke hebt geprobeerd, maar de gezondheid van je hond verder verslechtert, of als hun gedrag de veiligheid van jou en de mensen om je heen begint te bedreigen, overweeg dan humane euthanasie in plaats van verlating. Dus, wat gebeurt er als je huisdieren in de steek laat? De effecten van verlating manifesteren zich emotioneel en fysiek bij alle honden.

Er zijn zoveel verschillende manieren waarop je een hond of kat veilig kunt overgeven, dus de illegale daad van verlating mag nooit een overweging zijn. Het kan ook illegaal zijn om ze lange tijd met rust te laten, zelfs als ze technisch niet verlaten worden verklaard. In sommige gevallen kan deze relatie echter kapot gaan en kan deze helaas eindigen met een ander verlaten dier. Overgegeven en achtergelaten dieren kunnen een financiële last vormen voor gouvernementele en niet-gouvernementele organisaties die voor hen zorgen.

Wetenschappelijk onderzoek bevestigt wat veel eigenaren van geadopteerde dieren al weten, namelijk dat honden weer emotionele banden met mensen kunnen vormen, ondanks dat ze een tijdje in een opvangcentrum voor verlaten dieren hebben gewoond. Verhuizen naar een andere staat of stad kan stressvol zijn, en veel mensen hebben de neiging hun huisdieren in de steek te laten omdat ze de extra verantwoordelijkheid of kosten tijdens de verhuizing niet aankunnen.

Leave Reply

All fileds with * are required