Waarom zijn er zoveel verlaten honden?

Elk jaar worden jaarlijks ongeveer 2, 7 miljoen honden en katten gedood omdat schuilplaatsen te vol zijn en er niet genoeg adoptiehuizen zijn. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn er wereldwijd meer dan 200 miljoen zwerfhonden. De American Society for the Prevention of Cruelty to Animals schat dat ongeveer 3,3 miljoen honden de VS binnenkomen, S. Helaas is de meest voorkomende oorzaak het opzettelijk verlaten van een hond door de eigenaar.

De typische situatie is dat gezinnen die zich haasten om een puppy te krijgen, zich niet volledig bewust zijn van de verantwoordelijkheden om hondeneigenaar te worden. Een onvolwassen (en illegale) reactie op een gezin dat beseft dat ze hun hond niet langer willen houden, is om hem in de steek te laten. De gebruikelijke oplossing is om het huisdier naar een afgelegen locatie te brengen en het af te zetten zodat het zijn weg naar huis niet kan vinden. Hoeveel huisdieren zijn er in de Verenigde Staten? Hoeveel dieren zijn er in schuilplaatsen? De termen „humane samenleving en „SPCA” zijn generiek; schuilplaatsen die die namen gebruiken, maken geen deel uit van de ASPCA of The Humane Society of the United States.

Momenteel is geen enkele overheidsinstelling of dierenorganisatie verantwoordelijk voor het in tabelvorm brengen van nationale statistieken voor de dierenbeschermingsbeweging. Dit zijn nationale schattingen; de cijfers kunnen van staat tot staat verschillen. APPA meldt dat 34% van de honden wordt gekocht bij fokkers, terwijl 23% van de honden en 31% van de katten wordt verkregen uit een dierenasiel of een humane samenleving. Volgens de National Rehoming Survey van de ASPCA zijn huisdierenproblemen de meest voorkomende reden dat eigenaren hun huisdier herhuisvesten, goed voor 47% van de herhuisde honden en 42% van de herhuisde katten.

Problemen met huisdieren werden gedefinieerd als problematisch gedrag, agressief gedrag, werden groter dan verwacht, of gezondheidsproblemen die de eigenaar niet aankon. De voorgaande gegevens zijn ASPCA-schattingen, tenzij anders aangegeven. Ongecastreerde huisdieren kunnen ongewenste nesten krijgen, vaak worden puppy's en kittens overhandigd aan dierenasielen, of het ergste nog steeds verlaten of gedood. Hoewel Zheutlin pleit voor het adopteren van honden die in de steek zijn gelaten, erkent hij ook dat er geen gemakkelijk antwoord op het probleem is.

De gelukkigen worden ingeleverd in gerenommeerde dierenasielen of herhuisvest, maar voor velen worden ze ofwel verlaten of op brute wijze gedood. Sommigen werden verlaten, en velen zijn het nageslacht van verlaten dieren wiens voogden bewogen en achterlieten of ze langs de kant van de weg lieten vallen terwijl ze niet langer voor hen konden zorgen of ze gewoon niet meer wilden. Toen in de jaren 1900 hondsdolheid uitbrak in het land, lieten duizenden mensen hun honden in de steek, waardoor ze voor zichzelf moesten zorgen als verdwaalde uit angst voor hondsdolheid. Spay- en onzijdige wetten die per staat verschillen, hebben ook geleid tot de toename van verlaten honden, vooral in meer landelijke, zuidelijke staten.

Voormalige huisdieren die in de steek werden gelaten, lopen nu het risico te worden aangereden door een auto, te sterven aan een vermijdbare ziekte of aan de veelheid aan andere gevaren op straat. Huisdieren mogen nooit worden gekocht om kinderen verantwoordelijkheid te leren; dit werkt vaak niet en de ouders moeten uiteindelijk voor het huisdier zorgen of het huisdier wordt herplaatst, overgegeven of verlaten.

Leave Reply

All fileds with * are required