Wie moet bellen voor een verlaten hond?

Onze eerste sterkste suggestie is om het dier naar het dichtstbijzijnde openbare asiel te brengen, dat u kunt vinden door 888-452-7381.Wettelijk gezien moet u het dier voor de minimale bewaarperiode naar het asiel brengen, of een poging doen om de eigenaar te vinden met flyers, advertenties, enz. Als je het dier niet veilig kunt bedwingen, bel dan het plaatselijke dierenbestrijdingsbureau (bel op het platteland de politie). Doe dit, ongeacht of het dier gewond is of niet en of het een identificatielabel draagt of niet. Laat uw telefoonnummer achter bij de coördinator en probeer een schatting te krijgen van hoe lang het kan duren voordat iemand reageert.

Blijf indien mogelijk ter plaatse om de hond of kat in de gaten te houden totdat er hulp komt. Zorg ervoor dat u aan de autoriteiten precies meldt waar het dier zich bevindt door wegnamen, mijlmarkeringen of oriëntatiepunten te gebruiken. Breng jezelf nooit in gevaar door te proberen een dier te vangen dat zich agressief gedraagt. Als u het dier niet veilig kunt naderen of als het wegloopt, bel dan onmiddellijk uw plaatselijke dierencontrole of politie.

Zorg ervoor dat u de dispatcher het exacte adres geeft waar het dier het laatst is gezien. Als u het huisdier tijdelijk niet kunt houden, bel dan 1-888-452-7381 en maak een afspraak om dat huisdier naar het dichtstbijzijnde LA Animal Services Center te brengen. Een andere optie is het bellen van de lokale politie, de Guardia Civil of het stadhuis. Als de eigenaar op zoek is naar zijn hond, is het waarschijnlijk dat ze de autoriteiten hebben gebeld om hen te informeren over hun hond die losloopt.

Bovendien beschikken lokale autoriteiten meestal over een microchiplezer, zodat ze onmiddellijk contact kunnen opnemen met de eigenaar als de hond er een draagt. Zoek naar uw plaatselijke dierenbestrijdingsdienst en bel ze onmiddellijk. Ze kennen alle lokale wetten en zullen je kunnen laten zien wat je moet doen met een verlaten hond of dier. Er zijn te veel trieste verhalen van verhuurders die verlaten honden of katten ontdekken in verlaten eigendommen die uitgehongerd, ziek, gewond of dood zijn.

Goede Samaritanen die nog nooit een gekoesterd gezelschapsdier hebben verloren, kunnen concluderen dat de eigenaar van de gevonden hond of kat hen hardvochtig in de steek heeft gelaten of, op zijn minst, verwaarloosd om ze thuis veilig opgesloten te houden. Als het dier lange tijd in de steek is gelaten, kan het hongerig, koud, ziek, gestrest of wanhopig zijn. Het is belangrijk om vertrouwd te raken met de wetten in uw staat met betrekking tot verlaten huisdieren, zodat u weet wat u moet doen om het lijdende dier te helpen en tegelijkertijd uw huurwoning te beschermen. Zelfs als het huisdier zich eerder goed om u heen heeft gedragen, kunnen de omstandigheden rond het verlaten ertoe leiden dat het dier zich anders, zelfs agressief gedraagt.

Het proces voor het verklaren van een dier als verlaten kan van staat tot staat verschillen, maar er zijn enkele algemene richtlijnen die u kunt volgen om ervoor te zorgen dat de dieren niet zullen lijden en dat de voormalige eigenaren verantwoordelijk worden gehouden, terwijl u uw eigendom terugkrijgt. De wet staat dierenbestrijdingsfunctionarissen toe om verlaten huisdieren onmiddellijk van het terrein te halen in plaats van tot twee dagen te wachten voordat een pand als verlaten wordt verklaard. Soortgelijke wetten in andere staten stellen wetshandhavers in staat verlaten huisdieren onmiddellijk te verwijderen, zodat ze de juiste zorg krijgen. Als u van de huurder op de hoogte bent gesteld dat hij de eenheid heeft verlaten of als u hem legaal hebt uitgezet, kunnen het huisdier en alle andere bezittingen als verlaten worden beschouwd.

Omdat het levende wezens zijn, zijn de wetten voor hen anders dan wat je zou doen met een verlaten stereo of televisie. De overvloed aan gevallen van verlaten dieren die lijden en sterven, heeft veel staten ertoe aangezet hun wetten met betrekking tot verlaten huisdieren op huurwoningen en afschermingslocaties voor huizen bij te werken en te verduidelijken. In de staat New York wordt een hond bijvoorbeeld als verlaten beschouwd wanneer deze in hechtenis wordt geplaatst van een dierenarts, veterinair ziekenhuis, instapkennel of een persoon of zorg of behandeling en niet wordt verwijderd aan het fysieke einde van de gespecificeerde periode. Wanneer een huurder uw huurwoning verlaat en bezittingen achterlaat, hebt u de wettelijke verantwoordelijkheid om er naar behoren over te beschikken volgens de wetten van uw staat.

Dus technisch gezien, in NYS als iemand zijn hond twee dagen met een kennel achterlaat maar drie dagen niet terugkomt, werd de hond op die derde dag als verlaten beschouwd. .

Leave Reply

All fileds with * are required