Wat kan ik doen met een hond die ik niet kan houden?

Uw plaatselijke dierenasielen of reddingsgroepen kunnen goedkope veterinaire zorg of trainingsdiensten aanbieden of u kunnen doorverwijzen naar andere organisaties die deze diensten aanbieden. Vind uw lokale schuilplaatsen en reddingsacties door The Shelter Pet Project te bezoeken en uw postcode in te voeren. Misschien kun je je hond niet houden, maar je nichtje zou van hem houden. Of je hebt een hondenliefhebbende collega die geen nee kan zeggen tegen een harig gezicht.

Als je gewoon een beetje rondvraagt, zou het je waarschijnlijk verbazen hoeveel mensen je kent het geweldig zouden vinden om je hond op te nemen en haar een goed huis te geven. Zorg er wel voor dat het echt een goed huis is door van tevoren te bezoeken. U kunt uw hond overgeven door hem naar een dierenasiel of reddingsorganisatie te brengen. Het is belangrijk om te weten wat er zal gebeuren als je je huisdier hebt opgegeven aan een asiel of redding, en ook om je ervan bewust te zijn dat er alternatieven zijn.

Sommige faciliteiten staan inloop niet toe en brengen bijna allemaal een vergoeding in rekening. Dit verschilt per locatie, dus het is belangrijk om van tevoren te bellen om de procedures van de dierenwelzijnsorganisaties bij u in de buurt te leren. Het is een grote verantwoordelijkheid om een hond te hebben, maar soms staat het leven in de weg en moet je misschien serieuze keuzes maken, zoals het opgeven van een geliefd huisdier. Er zijn veel manieren om dit te voorkomen, maar als je al je opties hebt uitgeput, weet dan dat je niet de enige bent.

Overweeg contact op te nemen met reddingsgroepen voor dieren, waarvan er vele onder bepaalde omstandigheden honden zullen accepteren. Als u geen nieuw huis, pleegarrangement of reddingsgroep kunt vinden, kan uw laatste redmiddel zijn om een hond weg te geven aan een asiel of uw huisdier over te geven aan dierencontrole. Maar houd er rekening mee dat veel honden nooit uit deze schuilplaatsen worden geadopteerd en uiteindelijk ter dood kunnen worden gebracht. Laat bovendien nooit een hond in de steek; het is illegaal om dit te doen in de meeste gebieden onder de wetten inzake dierenmishandeling.

Neem contact op met onze online dierenartsen en vraag naar de dierenbeschermers bij jou in de buurt. Dit zijn schuilplaatsen met vrijwilligers die heel hard werken zodat de honden een kans krijgen. Haal hun telefoonnummer op, bel en bezoek ze. Hun personeel is zeer uitgebreid en zal uw situatie begrijpen.

Onthoud dat het geen schande is om deze beslissing te nemen, wat je niet kunt doen is hem in de steek laten. Dit is de enige reden voor herhuisvesting van honden die het meest wordt geaccepteerd en waar de meeste mensen echt mee zullen helpen, dus zorg ervoor dat je om hulp vraagt op sociale media, in groepen waarin je je bevindt of van lokale bronnen. Ik heb een 9-jarige pitbull shepeared mix en ik zal hem graag opgeven, hij wordt agressief tegenover andere honden in het appartement en ik heb niet de ruimte om de 4 honden te huisvesten die ik heb en hij heeft een territoriaal probleem. Ik zou graag een leuke schuilplaats voor hem willen vinden indien mogelijk.

Niet alle opties zijn gratis, maar als ze gratis zijn, hoop ik dat je geld zou aanbieden om die schuilplaats of redding te helpen met de zorg voor je hond terwijl ze proberen een nieuw huis te vinden. Sommige mensen zijn gewoon niet in staat om bepaalde honden te beheren, en als u bang bent dat het gedrag van uw hond schade zal toebrengen aan u, een andere persoon of de hond, is het niet onredelijk om na te denken over het opgeven van uw hond. Houd er echter rekening mee dat zorgvuldige reddingsgroepen waarschijnlijk zullen weigeren honden te plaatsen met een geschiedenis van agressief gedrag. Ik moet verhuizen en kan mijn hond niet meenemen Ik heb twee pitbull reu hij 5 jaar en een vrouwtje 4 jaar goede hond maar scheiden en blikjes brengen ze naar mijn appartement.

Een hondenredding is een 501 (c) (, of non-profitorganisatie die meestal wordt gestart door iemand die van dieren houdt en meer wil doen om te helpen. De eerste stap is een telefoontje plegen naar de organisatie om hen te laten weten dat je je hond wilt overgeven. Immers, ongeveer 20% van de honden die landelijke schuilplaatsen betreden, wordt uiteindelijk geëuthanaseerd, dus je bent het aan je hond verschuldigd om hem de beste kans te geven op een lang, gezond leven. Naarmate meer dierenwelzijnsinstellingen leren hoe belangrijk het is om honden thuis te houden, kunnen ze aanbieden of voorstellen om met iemand te praten die u kan helpen te werken aan de problemen waardoor u de hond wilt overgeven.

Je bent niet de enige als je meer van je hond houdt dan zo ongeveer alles in de wereld, maar je moet je toch overgeven of je hond opgeven. Het hondenpond lijkt veel op puppygevangenis, behalve dat honden eigenlijk niets verkeerds hoeven te hebben gedaan om daarheen gestuurd te worden of erger nog, daar gedood te worden. .

Leave Reply

All fileds with * are required