Kan zwerfhond je doden?

Het is tijd voor individuen om persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen bij het beheer van zwerfhonden. Het komt erop neer dat zolang er middelen beschikbaar zijn in het milieu, honden het milieu blijven betreden. Net als wolven moeten straathonden conflicten met mensen vermijden om te overleven. Hondenbeten en hondenaanvallen kunnen echter optreden wanneer honden onderling proberen te paren of vechten, en voetgangers en andere mensen in de buurt kunnen worden gebeten door te vechten.

Rabiës is in sommige landen een groot probleem. Honden zijn van nature roofdieren. Ze kunnen dieren in het wild en andere huisdieren achtervolgen en aanvallen. Hoewel het jammer is dat lokale dieren in het wild worden geschaad, is het nog tragischer dat het huisdier van iemand anders gewond raakt of zelfs wordt gedood.

Aan de andere kant kan een agressief of defensief dier (gedomesticeerd of wild) uw eigen hond verwonden of doden. Of je nu in een afgelegen landelijk gebied woont of gewoon in een rustige buurt waar iedereen zijn honden laat loslopen, vrij rondzwervende honden zijn een slecht idee. Zwerfhonden kennen hun wereld, die ook van ons is, perfect en degenen die het op straat hebben overleefd, zijn misschien wel enkele van de slimste honden. Zwerfhondenhonden die in de steek zijn gelaten en dakloos zijn of honden die zonder eigenaar loslopen - vormen een groeiend probleem in het hele land.

Honden zijn niet automatisch gevaarlijk, maar als ze buiten zijn, weg van huis, bang, hongerig of mishandeld zijn, kunnen ze dodelijk zijn. Honden die zijn aangereden door auto's zijn goed voor een zeer hoog percentage huisdieren dat veterinaire spoedklinieken binnengaat. Ze worden de facto verzorgers van deze honden die huisgemaakte maaltijden bereiden, aanzienlijke bedragen van hun inkomsten investeren, door wijken rijden (soms's avonds laat) en heel af en toe, zelfs het juiste doen door ervoor te zorgen dat de honden worden gevaccineerd en gesteriliseerd. Er kan daarom een sterk argument worden aangevoerd dat de aanwezigheid van deze honden een grondwettelijk gegarandeerd recht op vrij verkeer verstoort en dat niemand de gevaren van dieren op straat hoeft te ondervinden tijdens hun dagelijkse bezigheden.

Hoe graag uw hond ook graag rent, u doet de hond en uw gemeenschap een slechte dienst, maar staat dit toe. Hun eigen honden (vaak pure rassen), worden binnen gehouden en aan de lijn gelopen, maar buiten hun huizen zie je de kinderen van de mindere honden. Dit is een gebaar dat alle honden over de hele wereld hebben leren herkennen omdat het pijn veroorzaakt, wat helaas veel zegt over het misbruik dat ze vaak krijgen. Je wordt misschien gesnoven, maar de honden zullen je waarschijnlijk met rust laten omdat je duidelijk geen bedreiging vormt.

Een onderzoek naar gevallen van hondenbeten die vorig jaar in een ziekenhuis in Kerala werden uitgevoerd, toonde aan dat 75% van de patiënten was gebeten door honden en slechts een kwart was veroorzaakt door zwerfdieren. Of de hond nu in uw tuin is, op straat ronddwaalt of gewoon rondslingert, het is belangrijk om te weten wat u moet doen om met een zwerfhond om te gaan. Maar groepen als Humane Society International (HSI), die over de hele wereld werken aan dierenbeschermingskwesties, geloven dat de kwestie van zwerfhonden in India overdreven is. Alle hondenbijtwonden, zelfs kleine, moeten worden gecontroleerd op tekenen van infectie totdat ze volledig zijn genezen.

Een hondenbeet kan verwoestend zijn, zowel in termen van medische rekeningen als in termen van pijn, lijden en trauma.

Leave Reply

All fileds with * are required