Wat zeggen straathonden?

Nu onthult een nieuwe studie dat zelfs zwerfhonden dieren die nog nooit met mensen hebben geleefd onze gebaren nog steeds kunnen begrijpen. Het wanhopige spel van de moeders voor het vlees komt voort uit hun voedingsbehoeften, zeggen de wetenschappers. Hoewel honden, in tegenstelling tot wolven, koolhydraten kunnen verteren, hebben ze nog steeds eiwitten nodig. Moeders en pups die borstvoeding geven, hebben een dieet nodig dat bestaat uit ten minste 28% eiwit.

Stel je voor dat je over straat loopt en benaderd wordt door een hond. Het enige wat ze willen doen is hallo zeggen, je ruiken en je een tijdje volgen. Die grote puppyogen, kwispelende staart en slordige kusjes rondom klinken therapeutisch, toch? Stel je nu voor dat ze een straathond waren. Het grootste deel van de bevolking ziet zwerfhonden als een bedreiging en een bedreiging.

Slechts een paar ongelukkige gebeurtenissen van hondenbeten zijn voldoende om mensen tegen zwerfhonden te keren en ze allemaal wreed waar te nemen. Naar alle waarschijnlijkheid bijt een hond niet tenzij hij wordt uitgelokt, ziek of pijn heeft. Volgens een studie uitgevoerd door The American College of Veterinary Behaviorists gepubliceerd in Psychology Today, geven honden soms zelfs niet eens de voorkeur aan fysiek interactie. Aan de andere kant zijn honden vaak expressieve en sociale dieren, die graag met ons 'praten', op voorwaarde dat we ze horen.

In steden in de andere landen wordt gezegd dat straathonden gebruik maken van metro- en busdiensten. Toen het aantal straathonden enorm toenam in de jaren negentig en in het begin van het nieuwe millennium kwam het tot veel aanvallen op mensen, werden de honden gevangen genomen en gedood. Een archeologische opgraving van de haven uit het Byzantijnse tijdperk in het Yenikapı-gebied van de stad waarbij honderden hondenschedels zijn opgegraven, getuigt van een veel eerdere aanwezigheid. Straathonden in India worden vaak aan zichzelf overgelaten en moeten het doen met alles wat ze kunnen.

Zwerfhonden, zelfs die in packs, zijn over het algemeen bang voor mensen, maar wanneer een hond wordt ondersteund door een mens die er niets om geeft, kunnen ze echt gevaarlijk zijn, zoals in dit geval. Honden zijn beroemd goed in het interpreteren van menselijke signalen, of ze nu mondeling of via gebaren worden gecommuniceerd. Ik zou graag willen weten wat de beste manier is om met deze situaties om te gaan en deze agressieve hondenpakketten's nachts te neutraliseren. In de uiteindelijke analyse helpt dit gebaar, dat op zijn beurt leidt tot sterilisatie van honden en dus het verminderen van hun aantal, de samenleving.

Maar van de honden die de kommen naderden, ging ongeveer 80 procent naar degene waarop de onderzoeker had gewezen. Na deze twee traumatische incidenten als kind vermijd ik contact met honden en houd ik liever afstand, zelfs tot honden. Ik heb een paar harige ontmoetingen gehad met honden in Thaise tempels (waar hele pakjes gedijen op de vrijgevigheid van de monniken), en monniken hebben mijn huid een paar keer gered. Vanaf een en twee maanden vallen geen honden me aan, maar vanaf een week blaffen twee honden op me en achtervolgen me totdat ik de weg oversteek en van daaruit ga.

Lo zegt dat ze werd getroffen door „honden vrij rond te zien zwerven, op hun eigen voorwaarden leven, in deze zeer ontwikkelde stad, en door de relatie die ze observeerde tussen hen en de menselijke bewoners van Istanbul. Lokaal bekend als Askals, straathonden in de Filippijnen, terwijl ze soms vermenging vertonen met rashonden van elders, zijn over het algemeen inheemse ongefokte bastaardhonden.

Leave Reply

All fileds with * are required