Verdwaalde wie hond?

Maak een barrière of gebruik een drager, riem, stuk stof of lengte touw om het dier in het gebied te houden. Geef naderende voertuigen een signaal om te vertragen als u het dier niet kunt beperken, of het verkeer om hen heen kunt omleiden als ze gewond lijken te zijn en zich nog steeds op de rijbaan bevinden. Zwerfdieren wonen vaak dicht bij de plek waar je ze vindt. Laat de mensen in de omgeving weten dat u op zoek bent naar de eigenaar van het huisdier.

Kadaoui trekt haar busje naar de kant van de weg en klimt naar buiten met een zak hondenvoer en een sliplijn. Voorzichtig kwispelend met zijn staart, laat de hond haar hurken en strelen op zijn hoofd. Ontdek hoe zwerfhonden menselijke gebaren kunnen begrijpen. Leg het met zorg vast en houd het vast.

Als je een verdwaalde kat of hond ziet, probeer het dier te vangen en in bedwang te houden als de omstandigheden het toelaten. Benader zwerfdieren altijd langzaam en voorzichtig terwijl je met een kalme, zachte stem spreekt. Je kunt ook voedsel gebruiken om een bang dier over te halen om je te benaderen. Probeer het dier niet bang te maken of achterna te jagen in het verkeer, want dit zal er soms toe leiden dat het dier in het verkeer komt en gewond raakt.

Idealiter moeten honden worden vastgezet met een riem of in een omheinde tuin worden opgesloten. Een riem of stuk touw kan in geval van nood als sleepkabel worden gebruikt, maar houd er rekening mee dat deze items niet geschikt zijn als routinematig middel om een hond te besturen. De meeste katten houden er niet van om lang vastgehouden te worden, dus zwerfpoesjes kunnen het beste worden opgesloten in een kattendrager, veilige doos (met luchtgaten), kleine kamer van uw huis of tijdelijk in uw auto (zolang de auto goed geventileerd is en niet te warm). Daarom is meer leren over zwerfhonden en hun gedrag cruciaal voor het oplossen van problemen met mensen, zegt Bhadra, die de dieren al tien jaar bestudeert.

In recente experimenten ontdekte ze dat de meeste zwerfhonden wisten waar ze moesten kijken als een mens naar een object wees, wat suggereert dat hun vermogen om mensen te lezen aangeboren is. In de studie, gepubliceerd op 17 januari in het tijdschrift Frontiers in Psychology, benaderden Bhadra en collega's 160 eenzame zwerfhonden in verschillende Indiase steden. U kunt bijvoorbeeld een zwaargewonde zwerfhond naar dierencontrole brengen en ontdekken dat het bureau geen dure operaties kan uitvoeren om de verwondingen van de hond te behandelen. Dit heeft het beheer van zwerfhonden tot een polariserend onderwerp gemaakt, waarbij sommige mensen de dieren onmenselijk doden, zegt Anindita Bhadra, dierengedragsdeskundige aan het Indian Institute of Science Education and Research Kolkata.

Leave Reply

All fileds with * are required