Hoe weet je of een hond in de steek wordt gelaten?

De meeste dierenklinieken en dierenasielen hebben een microchipscanner die kan worden gebruikt om onmiddellijk te bepalen of de verlaten hond een microchip heeft. Als de hond een microchip heeft, is het waarschijnlijk dat ze verloren zijn in plaats van verlaten, en de informatie die aan de microchip is gekoppeld, kunnen de autoriteiten de eigenaar lokaliseren. Als de hond er gezond uitziet en geen agressieve houding vertoont, kunt u proberen hem te benaderen. Een verlaten of verloren hond is in de war en kan gemakkelijk bang worden en wegrennen als je hem op een abrupte of directe manier benadert.

Om deze reden is het belangrijk dat je beetje bij beetje dichterbij komt en plotselinge bewegingen vermijdt. Gebruik een zachte stem en praat zeker niet op een dreigende toon. Als je toevallig wat voer bij je hebt, kun je het gebruiken om de hond op zijn gemak te laten voelen. Maar in plaats van te proberen het naar je toe te trekken, is het beter om het eten van je weg te gooien.

De hond komt dichter bij je als zijn vertrouwen groeit. Als het warm is, kan het handig zijn om ook wat water aan te bieden, om het te helpen ontspannen in uw aanwezigheid. Je haalt haar uit haar schuilplaats terwijl ze haar hoofd schattig naar één kant kantelt. Ze luistert naar je spreken en langzaam kwispelt deze versteende pup met haar staart.

Ze springt op en jij vertelt haar dat het goed komt. Sharni heeft verlatingsangst ervaren - een klassiek syndroom bij honden die genadeloos in de steek zijn gelaten. Leg het met zorg vast en bewaar het. Als u een verdwaalde kat of hond ziet, probeer het dier te vangen en in bedwang te houden als de omstandigheden dit toelaten.

Benader zwerfdieren altijd langzaam en voorzichtig terwijl je met een kalme, zachte stem spreekt. Je kunt ook voedsel gebruiken om een bang dier over te halen om je te benaderen. Probeer het dier niet bang te maken of achterna te jagen in de buurt van het verkeer, want dit zal er soms toe leiden dat het dier in het verkeer komt en gewond raakt. Idealiter moeten honden worden vastgezet met behulp van een riem of in een omheinde tuin worden geplaatst.

Een riem of stuk touw kan in geval van nood als sliplijn worden gebruikt, maar houd er rekening mee dat deze items niet geschikt zijn als routinematig middel om een hond te besturen. De meeste katten houden er niet van om langere tijd vastgehouden te worden, dus verdwaalde poesjes kunnen het beste worden opgesloten in een kattendrager, veilige doos (met luchtgaten), kleine kamer van uw huis of tijdelijk in uw auto (zolang de auto goed geventileerd en niet te warm is). Zoek naar uw plaatselijke dierenbestrijdingsdienst en bel ze onmiddellijk. Ze kennen alle lokale wetten en zullen je kunnen laten zien wat je moet doen met een verlaten hond of dier.

Het eerste dat u moet begrijpen met een verlaten of verloren hond, is dat hij waarschijnlijk erg bang zal zijn. U hoeft niet „sorry” te zeggen, maar de woorden die u gewoonlijk gebruikt om uw hond te belonen wanneer hij zich correct gedraagt, zoals „goed gedaan” of „brave jongen”. Je hebt niet alleen een morele verantwoordelijkheid om de eigenaar van de hond te zoeken, je hebt waarschijnlijk een legale. We weten nu dat verlaten honden veel problemen kunnen koesteren - waaronder gebrek aan vertrouwen en verlatingsangst.

De meeste honden vergeten niet alleen hun vorige eigenaren wanneer ze door nieuwe worden geadopteerd, althans niet meteen. Als je een verlaten hond hebt geadopteerd en iemand komt ze claimen, dan moet je hem waarschijnlijk teruggeven. Als de hond volledig achterdochtig is, weigert te komen dragen of agressief handelt, probeer hem dan niet te vangen of in bedwang te houden. Zwerfhonden hebben vaak een andere aanpak - omdat ze meer op hun hoede zijn voor mensen, komen ze niet te dichtbij, maar wanneer iemand een dakloze hond begint te voeren, kan de verbinding sterk worden.

Als de hond u vrijwillig heeft benaderd, kunt u hiervan profiteren en zijn halsband controleren op ID-tags. Als je ziet dat iemand een hond in de steek laat of anderszins misbruikt, dan is het begrijpelijk dat je niet wilt dat de hond bij deze persoon of familie blijft. Honden zijn perfect bereid om menselijke lijken te eten, en er is geen bewijs dat ze hun meesters anders behandelen dan enig ander lijk. De meest voor de hand liggende tekenen dat een hond niet omgaat met zijn verlatenheid in het verleden, worden duidelijk wanneer je het huis moet verlaten.

Je hebt misschien het hartverscheurende verhaal gehoord van een Japanse Akita-hond genaamd Hachiko die als een zoon werd behandeld door zijn eigenaar, een professor aan de Universiteit van Tokio. Luister in plaats daarvan naar wat muziek zodat je hond ziet dat deze acties niet altijd betekenen dat ze alleen zullen zijn. In de staat New York wordt een hond bijvoorbeeld als verlaten beschouwd wanneer deze in hechtenis wordt geplaatst van een dierenarts, veterinair ziekenhuis, instapkennel of een persoon of zorg of behandeling en niet wordt verwijderd aan het fysieke einde van de gespecificeerde periode. .

Leave Reply

All fileds with * are required