Wat betekent verlaten hond?

Verlaten huisdieren zijn gezelschapsdieren die per ongeluk of opzettelijk in de steek worden gelaten door hun eigenaren, door de dieren op straat te dumpen, ze alleen achter te laten in een leegstaand pand, of ze op te geven in een dierenasiel. Als de hond er gezond uitziet en geen agressieve houding vertoont, kunt u proberen hem te benaderen. Een verlaten of verloren hond is in de war en kan gemakkelijk bang worden en wegrennen als je hem op een abrupte of directe manier benadert. Om deze reden is het belangrijk dat je beetje bij beetje dichterbij komt en plotselinge bewegingen vermijdt.

Gebruik een zachte stem en praat zeker niet op een dreigende toon. Als je toevallig wat voer bij je hebt, kun je het gebruiken om de hond zich op zijn gemak te laten voelen. Maar in plaats van te proberen het naar je toe te trekken, is het beter om het eten van je weg te gooien. De hond komt dichter bij je als zijn vertrouwen groeit.

Als het warm is, kan het handig zijn om ook wat water aan te bieden, om het te helpen ontspannen in uw aanwezigheid. Een optie die u niet moet overwegen, is uw huisdier in de steek laten. Het verlaten van huisdieren wordt doorgaans gedefinieerd als het alleen achterlaten van huisdieren op een soort privé- of openbaar eigendom op een manier die het fysiek of emotioneel kan schaden, soms met of zonder de bedoeling om het ooit terug te vorderen. Dit is een zeer traumatische ervaring voor een huisdier, dat in de war en bang zal raken.

Je kunt ook niet weten met wat voor soort zorg ze zullen eindigen of hoe lang ze zullen overleven. Een asiel kan een hond na 72 uur misschien herplaatsen, maar de meesten zullen dat niet doen omdat ze het welzijn van de hond willen waarborgen. Dit betekent dat ze kunnen controleren op vaccinaties, parasieten, algemene gezondheidsproblemen, enz. Als u een hond hebt gevonden en deze wilt houden, zullen veel staten vereisen dat u de volledige 30 dagen blijft zoeken.

Zelfs na deze tijd kan een eigenaar de hond claimen als ze je vinden. Houd hier rekening mee als u zich aan het huisdier begint te hechten. Uiteindelijk moet u altijd contact opnemen met uw lokale autoriteiten wanneer u een verlaten huisdier ontdekt om te bepalen wat de beste manier is om het snel te verwijderen en ergens te plaatsen waar de eigenaar het kan claimen of het kan worden geadopteerd in een beter huis. Blijf in dit geval een redelijke tijd bij de hond op de plaats waar u hem hebt gevonden, zodat de eigenaar, die er misschien naar op zoek is, kan verschijnen.

Wanneer u probeert een onbekende, verloren of verlaten hond te benaderen, moet u rondkijken om ervoor te zorgen dat hun voogden niet in de buurt zijn. Zelfs dan kom je waarschijnlijk in juridische problemen en moet je misschien veel geld uitgeven om te voorkomen dat de hond teruggaat naar deze oorspronkelijke eigenaren. Er zijn zoveel verschillende manieren waarop je een hond of kat veilig kunt overgeven, dus de illegale daad van verlating mag nooit een overweging zijn. Als iemand met de vereiste documenten de hond claimt, maar je vreest dat ze de hond in de steek hebben gelaten of misbruikt, dan heb je bewijs nodig om je theorie te ondersteunen.

Bovendien beschikken lokale autoriteiten meestal over een microchiplezer, zodat ze onmiddellijk contact kunnen opnemen met de eigenaar als de hond er een draagt. Het is belangrijk om vertrouwd te raken met de wetten in uw staat met betrekking tot verlaten huisdieren, zodat u weet wat u moet doen om het lijdende dier te helpen en tegelijkertijd uw huurwoning te beschermen. Als de hond u vrijwillig heeft benaderd, kunt u hiervan profiteren en zijn halsband controleren op ID-tags. Hoewel je misschien het gevoel hebt dat je naar binnen moet rennen en voor het huisdier moet zorgen, zorg ervoor dat je altijd voorzichtig bent met dieren die je pijn kunnen doen, zoals grote honden.

Hoewel niet elke staat een exacte limiet biedt voor wanneer een periode te lang wordt voordat een hond als verlaten wordt beschouwd, riskeert u kosten voor dierenmishandeling als de tijd die u ze heeft verlaten buitensporig wordt geacht. Als het nummer up-to-date is, zal de eigenaar je met een beetje geluk meteen antwoorden en kun je hem misschien vertellen dat je zijn hond hebt gevonden.

Leave Reply

All fileds with * are required