Hoe help je een hond die in de steek is gelaten?

Wanneer u een verlaten huisdier ontdekt en ervoor hebt gezorgd dat het voor niemand een gevaar vormt en dat het minimale maar basiszorg heeft, neem dan onmiddellijk contact op met uw plaatselijke dierenbestrijdingsfunctionaris via de politie. Dierencontrole zal u vragen om een rapport in te dienen en de hond of kat voor u te komen verwijderen. Het gebruik van voedsel of lekkernijen zou de beste manier zijn om ze te motiveren. Zodra de hond in uw auto zit, sluit u de deur en wacht u tot de dierencontrole arriveert.

Als het buiten boven de 65 tot 70 graden is, gebruik dan de airconditioning om de hond koel te houden, anders lopen ze het risico een zonnesteek te krijgen. Zodra u de hond naar de dierenarts hebt gebracht, moet u uw lokale hondenverlatingswetten controleren. Mogelijk bent u wettelijk verplicht om te proberen de eigenaar van de hond te vinden. Zelfs als de hond uiteindelijk helemaal geen eigenaar heeft, vereist de wet in veel staten dat de eigenaar van de hond 30 dagen wordt doorzocht voordat de hond legaal kan worden geadopteerd door een nieuwe eigenaar.

Bepaalde problemen kunnen worden opgelost, dus u hoeft bijvoorbeeld niet te overwegen om een hond met verlatingsangst weg te geven. Sommige gezondheids- of gedragsproblemen kunnen niet worden opgelost. In sommige ernstige gevallen kunnen professionals u adviseren dat euthanasie als laatste redmiddel het meest humane is dat u kunt doen. Leg het met zorg vast en bewaar het.

Als u een verdwaalde kat of hond ziet, probeer het dier te vangen en in bedwang te houden als de omstandigheden dit toelaten. Benader zwerfdieren altijd langzaam en voorzichtig terwijl je met een kalme, zachte stem spreekt. Je kunt ook voedsel gebruiken om een bang dier over te halen om je te benaderen. Probeer het dier niet bang te maken of achterna te jagen in de buurt van het verkeer, want dit zal er soms toe leiden dat het dier in het verkeer komt en gewond raakt.

Idealiter moeten honden worden vastgezet met behulp van een riem of in een omheinde tuin worden geplaatst. Een riem of stuk touw kan in geval van nood als sliplijn worden gebruikt, maar houd er rekening mee dat deze items niet geschikt zijn als routinematig middel om een hond te besturen. De meeste katten houden er niet van om langere tijd vastgehouden te worden, dus verdwaalde poesjes kunnen het beste worden opgesloten in een kattendrager, veilige doos (met luchtgaten), kleine kamer van uw huis of tijdelijk in uw auto (zolang de auto goed geventileerd en niet te warm is). Heeft de hond geen microchip, dan kunnen zowel de dierenarts als de lokale autoriteiten een hondenbewaker bellen om het dier naar een gemeentelijke kennel of in sommige gevallen een schuilplaats te brengen.

Als het leven van het dier niet in gevaar is, maar u vermoedt verwaarlozing, kan het productief zijn om de voogd te benaderen en hulp te bieden, zoals het uitlaten van de hond of zelfs helpen om het dier in een geschikter huis te plaatsen. Als het houden van de hond niet werkt voor jou en je gezin, mag je proberen een ander huis voor het dier te vinden in plaats van ze naar een asiel te brengen. Het wordt niet aanbevolen voor iedereen om met een vreemde hond te rijden, tenzij de hond veilig opgesloten zit in een kennel. Als u absoluut meteen moet verhuizen en geen plek kunt vinden waar uw hond mogelijk is, praat dan met vrienden en familie die mogelijk bereid zijn om voor een langere periode voor uw hond te zorgen terwijl u op zoek bent naar andere arrangementen.

Je weet niet of je de hond kunt pakken of niet, dus voordat je iets doet, is het gepast dat je om hulp vraagt zodat ze zo snel mogelijk kunnen komen terwijl je hem probeert vast te houden. In de meeste kennels worden honden meestal opgeofferd als hun eigenaar ze niet claimt en er geen adoptant verschijnt voordat hun verblijf een vaste termijn heeft overschreden. Je moet voorzichtig zijn, als je het stadhuis of de politie van die gemeente belt, kunnen ze een kennel opmerken, waar als de tijd verstrijkt en de honden niet zijn geadopteerd, ze ze zullen opofferen. Misschien merkt u dat u uw hond toch kunt betalen, vooral als u verstandige keuzes maakt om geld te besparen op kosten voor hondenverzorging.

Als u geen nieuw huis, pleegarrangement of reddingsgroep kunt vinden, kan uw laatste redmiddel zijn om een hond weg te geven aan een asiel of uw huisdier over te geven aan dierencontrole. Als je de middelen hebt om de hond te helpen, en het hart en de wens om dit te doen, is het allerbeste wat je kunt doen voor een verlaten hond hem een nieuw huis geven. Het is essentieel dat uw hond goed wordt getraind en blootgesteld aan baby's en kleine kinderen voordat uw baby wordt geboren. Omdat je niet weet hoe je nieuwe hond zich gedraagt in de buurt van andere huisdieren en mensen, is het belangrijk om iedereen in huis weg te houden van de nieuwe hond totdat je ze veilig kunt introduceren, bij voorkeur terwijl ze worden vastgehouden met een riem en een soort barrière tussen hen hebben (zoals een babypoort of een huisdierpoort).

Als de hond zich midden op een weg of in de buurt van een weg bevindt, signaleer het naderende verkeer om te vertragen en geef hem de opdracht om rond de hond te gaan. .

Leave Reply

All fileds with * are required