Wat maakt een hond verdwaald?

Elke zwerfhond was ooit iemands huisdier, of de puppy van iemands huisdier dat in de steek werd gelaten. Voormalige huisdieren die in de steek werden gelaten, lopen nu het risico te worden aangereden door een auto, te sterven aan een vermijdbare ziekte of aan de veelheid aan andere gevaren op straat. Een wild dier is er een die ongetemd of wild is. Denk aan een wilde hond als een hond die in het wild is geboren, niet anders dan een wolf of een beer.

Wilde honden hebben nooit contact gehad met mensen, of als ze dat wel hebben gedaan, hebben ze geleerd dat mensen slechts een deel van hun omgeving zijn. Ze zijn niet afhankelijk van mensen en hebben ze niet nodig omdat ze hebben geleerd zelfvoorzienend te worden en zich aan te passen aan onze wereld, niet anders dan andere wilde dieren. Zelfs als mensen hun voedselbron leveren, maken ze de associatie niet omdat ze iemands veranda, tuin, een kom met voedsel of vuilnisbak zien als gewoon een ander deel van hun omgeving. Een vrij rondlopende hond is een hond die niet beperkt is tot een tuin of huis.

Vrij lopende honden zijn onder meer straathonden, dorpshonden, zwerfhonden, wilde honden, enz. De wereldwijde hondenpopulatie wordt geschat op 900 miljoen, waarvan ongeveer 20% wordt beschouwd als huisdieren in eigen bezit en daarom terughoudend is. Honden die vrij rondlopen, worden verzorgd door één eigenaar of een gemeenschap van eigenaren, en kunnen vrij ronddwalen. Dit omvat dorpshonden, die op het platteland en menselijke bewoning leven.

Ze verlaten echter zelden de omgeving van het dorp. Dit omvat ook vrij lopende honden op het platteland, die ook op het platteland en menselijke bewoning leven. Deze zijn eigendom van of worden geassocieerd met huizen, en ze zijn niet beperkt. Deze omvatten boerderij- en pastorale honden die zich uitstrekken over bepaalde gebieden.

Straathonden, in de wetenschappelijke literatuur bekend als vrij lopende stadshonden, zijn onbeperkte honden die in steden wonen. Ze leven vrijwel overal waar steden bestaan en de lokale menselijke bevolking dit toelaat, vooral in de ontwikkelingslanden en de voormalige USSR. Straathonden kunnen zwerfhonden zijn, huisdieren die zijn afgedwaald van of in de steek zijn gelaten door hun eigenaren, of kunnen wilde dieren zijn die nooit in bezit zijn geweest. Straathonden kunnen verdwaalde raszuivere rassen zijn, echte honden van gemengd ras of ongefokte landrassen zoals de hond.

Overbevolking van straathonden kan problemen veroorzaken voor de samenlevingen waarin ze leven, dus campagnes om ze te steriliseren en te castreren worden soms geïmplementeerd. Ze verschillen meestal van vrijlopende honden op het platteland in hun vaardigheden, socialisatie en ecologische effecten. Een zwerfhond rust in het Chapada Diamantina National Park in Brazilië. Wereldwijd zijn er tot 300 miljoen zwerfhonden.

Zwerfhonden zijn niet-eigendom dieren die de neiging hebben om opmerkelijke plasticiteit te vertonen in pakgedrag, wat leidt tot groepsstabiliteit, 103 De dichtheid van zwerfhonden weerspiegelt deze plasticiteit, variërend van 127 honden tot 1304 honden per vierkante kilometer, 103 zwerfhondenpakketten zijn meestal iets kleiner dan wilde pakketten en hebben er twee tot drie keer zoveel mannetjes als vrouwtjes, 79.103.125.Zwerfhonden kunnen vriendelijke huisdieren zijn die zijn verlaten of ze kunnen wild zijn. Sommige honden kunnen normale socialisatievaardigheden hebben of gedragsproblemen hebben, zoals agressie of verschillende angsten. Wilde zwerfhonden hebben mogelijk geen sociale interacties met mensen gehad of hebben alleen slechte gehad. Er zijn manieren om een zwerfhond te benaderen en soms moet je de zwerfhond vermijden.

Onmiddellijke toediening van rabiës, immuunglobuline en aanvang van immunisatie zijn vereist voor personen die worden gebeten door wilde carnivoren en vleermuizen en door honden of katten waarvan bekend is of vermoed wordt dat ze hondsdolle zijn. Ik weet dat het moeilijk is om naar een hond te kijken zoals je een hert, vos of zelfs een beer zou doen, maar dat is de mentaliteit die een wilde hond heeft. In 2001 heeft een wet die in India is aangenomen die het doden van zwerfhonden illegaal maakt, de problemen met betrekking tot straathonden verergerd, de populatie straathonden vergroot en gevallen van hondsdolheid bij mensen doen stijgen. Wilde honden verschillen van andere honden omdat ze vroeg in hun leven geen nauw menselijk contact hadden (socialisatie).

Er bestaan honden die bij hun menselijke familie wonen, maar niet gesocialiseerd zijn en vreemden agressief en defensief zullen behandelen, net als een wilde wolf. Een zwerfhond kan wild worden wanneer hij uit de menselijke omgeving wordt gedwongen of wanneer hij wordt gecoöpteerd of sociaal geaccepteerd door een nabijgelegen wilde groep. Of u helpen bij het oplossen van een taak-, training- of gedragsuitdaging waarmee u te maken kunt krijgen met uw huidige hulphond. Als je te maken hebt met zwerfhonden, moet je er rekening mee houden dat je te maken hebt met een hond die angstig en onvoorspelbaar kan zijn.

Dit zou kunnen worden bereikt door grotere opsluiting van honden in eigendom tot gebouwen door kennelling of collaring, het veiligstellen van potentiële voedselbronnen zoals afvalstortplaatsen, slachtplaten of latrines tegen toegang door wilde honden, of door de behoefte aan honden te verminderen door verbetering van veehouderijmethoden om vee beschermen tegen roofdieren. Deze hebben geen eigenaar, maar zijn commensalen, die bestaan uit overgebleven voedsel van menselijk, afval of ander hondenvoer als hun primaire voedselbronnen. Lokaal bekend als Askals, straathonden in de Filippijnen, terwijl ze soms vermenging vertonen met rashonden van elders, zijn over het algemeen inheemse ongefokte bastaardhonden. Deze honden leven in territoriale groepen met 25-40 leden, veel groter dan groepen gemeld voor zwerfhonden.

In Roemenië, vrij lopende stadshonden (genoemd in het Roemeens câini maidanezi, letterlijk woestenijhonden, câini comunitari gemeenschapshonden, enz. Goede Samaritanen die nog nooit een gekoesterd gezelschapsdier hebben verloren, kunnen concluderen dat de eigenaar van de gevonden hond of kat hen hardvochtig in de steek heeft gelaten of, op zijn minst, verwaarloosd om ze thuis veilig opgesloten te houden. .

Leave Reply

All fileds with * are required