Verlaten hond wat te doen?

Als u een verloren huisdieropname vindt en deze met zorg bevat. Als u een verdwaalde kat of hond ziet, probeer het dier te vangen en in bedwang te houden als de omstandigheden dit toelaten. Laat het huisdier scannen op een microchip. Huisdieren zonder identiteitsbewijs meenemen naar een dierenasiel.

Plaats het vermiste huisdier online of in lokale kranten. Als je het dier niet veilig kunt bedwingen, bel dan het plaatselijke dierenbestrijdingsbureau (bel op het platteland de politie). Doe dit, ongeacht of het dier gewond is of niet en of het een identificatielabel draagt of niet. Laat uw telefoonnummer achter bij de coördinator en probeer een schatting te krijgen van hoe lang het kan duren voordat iemand reageert.

Blijf indien mogelijk ter plaatse om de hond of kat in de gaten te houden totdat er hulp komt. Zorg ervoor dat u aan de autoriteiten precies meldt waar het dier zich bevindt door wegnamen, mijlmarkeringen of oriëntatiepunten te gebruiken. Het gebruik van voedsel of lekkernijen zou de beste manier zijn om ze te motiveren. Zodra de hond in uw auto zit, sluit u de deur en wacht u tot de dierencontrole arriveert.

Als het buiten boven de 65 tot 70 graden is, gebruik dan de airconditioning om de hond koel te houden, anders lopen ze het risico een zonnesteek te krijgen. Zodra u de hond naar de dierenarts hebt gebracht, moet u uw lokale hondenverlatingswetten controleren. Mogelijk bent u wettelijk verplicht om te proberen de eigenaar van de hond te vinden. Zelfs als de hond uiteindelijk helemaal geen eigenaar heeft, vereist de wet in veel staten dat de eigenaar van de hond 30 dagen wordt doorzocht voordat de hond legaal kan worden geadopteerd door een nieuwe eigenaar.

Als de hond in goede gezondheid verkeert, raden we aan contact op te nemen met de lokale autoriteiten, zoals de politie, om de bevinding van de hond te melden. Als de hond verlaten wordt gevonden, wordt de eigenaar vervolgd. Het is belangrijk om de autoriteiten op de hoogte te stellen en het rapport te ondertekenen, want als we de verlaten hond naar een asiel brengen zonder de autoriteiten op de hoogte te stellen, worden we zelf de nieuwe eigenaren en moeten we de onderhoudskosten betalen. Als u de bovenstaande aspecten van het meenemen van de hond naar huis hebt overwogen en denkt dat u een van de mogelijke resultaten aankunt, is het onbaatzuchtig om de verlaten hond mee naar huis te nemen, na een bezoek aan een spoeddierenkliniek, onbaatzuchtig om te doen voor het huisdier.

Je moet ook rekening houden met het feit dat de eigenaar van het dier wanhopig op zoek kan zijn naar de verloren hond en ze terug wil zodra ze de hond lokaliseren. De eerste, ook wel dierengezondheidscentra genoemd, zijn de verzamelcentra voor verlaten dieren die door het openbaar bestuur zijn ingericht, de laatste zijn verenigingen zonder winstoogmerk die zich toeleggen op de bescherming van dieren, hoewel ze in sommige gevallen een gemeentelijke concessie hebben om de dienst van het verzamelen te beheren verlaten dieren. Het is ook mogelijk dat de dierenarts de hond herkent en de eigenaar kan waarschuwen zonder dat hij een microchip hoeft bij zich te hebben. Als je in staat bent om dichtbij genoeg te komen om de hond te vangen en het dier geen tekenen van agressie vertoont, kun je een riem of een lang stuk touw, doek gebruiken om te proberen een aanwijzing op de hond te krijgen.

Heeft de hond geen microchip, dan kunnen zowel de dierenarts als de lokale autoriteiten een hondenbewaker bellen om het dier naar een gemeentelijke kennel of in sommige gevallen een schuilplaats te brengen. Als u van de huurder op de hoogte bent gesteld dat hij de eenheid heeft verlaten of als u hem legaal hebt uitgezet, kunnen het huisdier en alle andere bezittingen als verlaten worden beschouwd. Houd de lekkernijen in een volledig gestrekte hand en laat ze op de grond voor de hond vallen in plaats van de bange hond de lekkernijen rechtstreeks uit je hand te laten nemen, om ervoor te zorgen dat je niet wordt gebeten. Uiteindelijk moet u altijd contact opnemen met uw lokale autoriteiten wanneer u een verlaten huisdier ontdekt om te bepalen wat de beste manier is om het snel te verwijderen en ergens te plaatsen waar de eigenaar het kan claimen of het kan worden geadopteerd in een beter huis.

Als het houden van de hond niet werkt voor jou en je gezin, mag je proberen een ander huis voor het dier te vinden in plaats van ze naar een asiel te brengen. Voor een dierenliefhebber is het vaak moeilijk om niet elke verlaten hond te redden, maar je moet voorzichtiger zijn, in ieders belang en een strikte procedure volgen. De meeste dierenklinieken en dierenasielen hebben een microchipscanner die kan worden gebruikt om onmiddellijk te bepalen of de verlaten hond een microchip heeft. Als je een hondenkennel hebt, gebruik dan een stuk stof of touw om de verlaten hond in een klein gebied te houden en haal de hond vervolgens over om de kennel in te gaan.

Als de hond een microchip heeft, is het waarschijnlijk dat ze verloren zijn in plaats van verlaten, en de informatie die aan de microchip is gekoppeld, kunnen de autoriteiten de eigenaar lokaliseren. Schuilplaatsen accepteren verlaten honden en katten, maar de kans is groot dat het huisdier wordt geëuthanaseerd als het niet snel wordt geadopteerd. .

Leave Reply

All fileds with * are required