Wat te doen als ik een verlaten hond vind?

Breng de hond naar uw plaatselijke asiel en vul het nodige papierwerk in. Het asiel is de eerste plaats waar mensen controleren wanneer ze hun huisdier verliezen, dus het is erg belangrijk dat je ze daarheen brengt. Als u een verdwaalde kat of hond ziet, probeer het dier te vangen en in bedwang te houden als de omstandigheden dit toelaten. Benader zwerfdieren altijd langzaam en voorzichtig terwijl je met een kalme, zachte stem spreekt.

Je kunt ook voedsel gebruiken om een bang dier over te halen om je te benaderen. Probeer het dier niet bang te maken of achterna te jagen in de buurt van het verkeer, want dit zal er soms toe leiden dat het dier in het verkeer komt en gewond raakt. Idealiter moeten honden worden vastgezet met behulp van een riem of in een omheinde tuin worden geplaatst. Een riem of stuk touw kan in geval van nood als sliplijn worden gebruikt, maar houd er rekening mee dat deze items niet geschikt zijn als routinematig middel om een hond te besturen.

De meeste katten houden er niet van om langere tijd vastgehouden te worden, dus verdwaalde poesjes kunnen het beste worden opgesloten in een kattendrager, veilige doos (met luchtgaten), kleine kamer van uw huis of tijdelijk in uw auto (zolang de auto goed geventileerd en niet te warm is). Als de hond er gezond uitziet en geen agressieve houding vertoont, kunt u proberen hem te benaderen. Een verlaten of verloren hond is in de war en kan gemakkelijk bang worden en wegrennen als je hem op een abrupte of directe manier benadert. Om deze reden is het belangrijk dat je beetje bij beetje dichterbij komt en plotselinge bewegingen vermijdt.

Gebruik een zachte stem en praat zeker niet op een dreigende toon. Als je toevallig wat voer bij je hebt, kun je het gebruiken om de hond op zijn gemak te laten voelen. Maar in plaats van te proberen het naar je toe te trekken, is het beter om het eten van je weg te gooien. De hond komt dichter bij je als zijn vertrouwen groeit.

Als het warm is, kan het handig zijn om ook wat water aan te bieden, om het te helpen ontspannen in uw aanwezigheid. Als je het dier kunt vervoeren, breng het dan naar het dichtstbijzijnde dierenasiel. Als u van plan bent het dier te houden in het geval dat er geen eigenaar wordt gevonden, meld dan dierencontrole dat u het dier heeft of dat u het voor behandeling naar een veterinair ziekenhuis hebt gebracht. U kunt meestal een gratis gevonden advertentie plaatsen in uw plaatselijke krant of op sites zoals Craigslist.

Bewaar elke identificatie, zoals halsband of tags. Het gebruik van voedsel of lekkernijen zou de beste manier zijn om ze te motiveren. Zodra de hond in uw auto zit, sluit u de deur en wacht u tot de dierencontrole arriveert. Als het buiten boven de 65 tot 70 graden is, gebruik dan de airconditioning om de hond koel te houden, anders lopen ze het risico een zonnesteek te krijgen.

Zodra u de hond naar de dierenarts hebt gebracht, moet u uw lokale hondenverlatingswetten controleren. Mogelijk bent u wettelijk verplicht om te proberen de eigenaar van de hond te vinden. Zelfs als de hond uiteindelijk helemaal geen eigenaar heeft, vereist de wet in veel staten dat de eigenaar van de hond 30 dagen wordt doorzocht voordat de hond legaal kan worden geadopteerd door een nieuwe eigenaar. Als je een dier in je buurt hebt gevonden, woont het waarschijnlijk in de buurt.

Voordat u een verdwaalde meldt, voert u de onderstaande stappen uit om te zien of u het huisdier kunt helpen veilig thuis te komen. Je impuls om een verdwaald dier naar een asiel te brengen, is de juiste. Zorg er wel voor dat je een humane val gebruikt die het dier niet kan schaden. Het is ook belangrijk om vallen vaak te controleren, zodat de verdwaalde niet ten prooi valt aan een ander dier.

En vergeet niet voorzichtig te zijn en een zachte stem te gebruiken in de buurt van het dier. Zwerfkatten en honden zijn niet gewend aan gevangenschap en kunnen gemakkelijk bang of boos zijn. Als je een verlaten hond hebt geadopteerd en iemand komt ze claimen, dan moet je hem waarschijnlijk teruggeven. De eerste, ook wel dierengezondheidscentra genoemd, zijn de verzamelcentra voor verlaten dieren die door het openbaar bestuur zijn ingericht, de laatste zijn verenigingen zonder winstoogmerk die zich toeleggen op de bescherming van dieren, hoewel ze in sommige gevallen een gemeentelijke concessie hebben om de dienst van het verzamelen te beheren verlaten dieren.

De meeste dierenklinieken en dierenasielen hebben een microchipscanner die kan worden gebruikt om onmiddellijk te bepalen of de verlaten hond een microchip heeft. Goede Samaritanen die nog nooit een gekoesterd gezelschapsdier hebben verloren, kunnen concluderen dat de eigenaar van de gevonden hond of kat hen hardvochtig in de steek heeft gelaten of, op zijn minst, verwaarloosd om ze thuis veilig opgesloten te houden. In het eerste geval hangt de definitie van „dierenmishandeling” af van de staat, maar verlatenheid zal waarschijnlijk onder deze rubriek vallen. Voor een dierenliefhebber is het vaak moeilijk om niet elke verlaten hond te redden, maar je moet voorzichtiger zijn, in ieders belang en een strikte procedure volgen.

Als iemand met de vereiste documenten de hond claimt, maar je vreest dat ze de hond in de steek hebben gelaten of misbruikt, dan heb je bewijs nodig om je theorie te ondersteunen. Als de hond een microchip heeft, is het waarschijnlijk dat ze verloren zijn in plaats van verlaten, en de informatie die aan de microchip is gekoppeld, kunnen de autoriteiten de eigenaar lokaliseren. Als er een hond in het pand is en u reden hebt om te vermoeden dat deze in de steek is gelaten, moet u de lokale autoriteiten bellen omdat u niet het recht hebt om te overtreden. Als je een hondenkennel hebt, gebruik dan een stuk stof of touw om de verlaten hond in een klein gebied te houden en haal de hond vervolgens over om de kennel in te gaan.

Als je ziet dat iemand een hond in de steek laat of anderszins misbruikt, dan is het begrijpelijk dat je niet wilt dat de hond bij deze persoon of familie blijft. Het eerste dat u moet begrijpen met een verlaten of verloren hond, is dat hij waarschijnlijk erg bang zal zijn. Bedenk dat u de verlaten hond op de juiste en zorgvuldige manier in uw huis moet verwelkomen en introduceren, waarbij de veiligheid van alle andere huisdieren en mensen in uw huishouden de eerste prioriteit heeft. Als je tijdens het rijden een verlaten hond ziet, veroorzaak dan geen ongeluk door het dier te „vangen”.

.

Leave Reply

All fileds with * are required