Waar kun je een verlaten hond meenemen?

Afhankelijk van welk politiebureau het is, kunnen ze de hond komen ophalen en vasthouden of naar ons brengen. De politie heeft toegang tot een nachtelijke pen die de hond veilig en beveiligd houdt totdat het personeel van het asiel daar kan komen. De politie zal je vertellen hoe je verder moet gaan. Als je het dier kunt vervoeren, breng het dan naar het dichtstbijzijnde dierenasiel.

Als u van plan bent het dier te houden in het geval er geen eigenaar wordt gevonden, meld dan dierencontrole dat u het dier heeft of dat u het voor behandeling naar een veterinair ziekenhuis hebt gebracht. U kunt meestal een gratis gevonden advertentie plaatsen in uw plaatselijke krant of op sites zoals Craigslist. Bewaar elke identificatie, zoals halsband of tags. In de meeste gevallen zal dierencontrole een zwerfhond oppikken.

Sommigen zullen het dier ophalen, terwijl anderen misschien vereisen dat je de pup naar hun faciliteit brengt. Begin met het bellen van uw lokale dierenbestrijding om het beleid van uw gebied inzake zwerfdieren te achterhalen. Uw eerste zorg en verplichting is ervoor te zorgen dat de hond veilig en gezond is. Goede Samaritanen die nog nooit een gekoesterd gezelschapsdier hebben verloren, kunnen concluderen dat de eigenaar van de gevonden hond of kat hen hardvochtig in de steek heeft gelaten of, op zijn minst, verwaarloosd om ze veilig thuis opgesloten te houden.

De eerste, ook wel dierengezondheidscentra genoemd, zijn de verzamelcentra voor verlaten dieren die door het openbaar bestuur zijn ingericht, de laatste zijn verenigingen zonder winstoogmerk die zich toeleggen op de bescherming van dieren, hoewel ze in sommige gevallen een gemeentelijke concessie hebben om de dienst van het verzamelen van verlaten dieren. Als je de middelen hebt om de hond te helpen, en het hart en de wens om dit te doen, is het allerbeste dat je kunt doen voor een verlaten hond hem een nieuw huis geven. Wacht tot ze aankomen, en doe alles wat je prettig vindt om te proberen de verlaten hond in het gebied en in zicht te houden totdat de dierencontrole arriveert. De meeste dierenklinieken en dierenasielen hebben een microchipscanner die kan worden gebruikt om direct te bepalen of de verlaten hond een microchip heeft.

Als u de bovenstaande aspecten van het meenemen van de hond mee naar huis heeft overwogen en denkt dat u een van de mogelijke resultaten aankunt, is het onbaatzuchtig om de verlaten hond mee naar huis te nemen, na een bezoek aan een dierenkliniek voor spoedeisende hulp, een onbaatzuchtig iets om te doen voor het huisdier. Als de hond een microchip heeft, is het waarschijnlijk dat ze verloren zijn in plaats van verlaten, en de informatie die aan de microchip is gekoppeld, stelt de autoriteiten in staat de eigenaar te lokaliseren. Als u weet dat het bekend is dat verlaten honden verschijnen op een van de routes die u rijdt, en u wilt proberen de verlaten honden te redden, dan is hier een lijst met essentiële items om in uw auto te bewaren die u hierbij kunnen helpen. Dit is vooral belangrijk als u thuis andere huisdieren heeft waar de verlaten hond besmettelijke ziekten aan kan verspreiden.

Omdat de verlaten hond waarschijnlijk bang zal zijn, kan elke abrupte beweging, zoals het snel opheffen of bewegen van uw armen, of zelfs het openen en sluiten van uw autodeur, ervoor zorgen dat ze er voor rennen. Als je een hondenkennel hebt, gebruik dan een stuk doek of touw om de verlaten hond in een klein gebied te houden en haal de hond vervolgens over om de kennel in te gaan. Voor een dierenliefhebber is het vaak moeilijk om niet elke verlaten hond te redden, maar je moet voorzichtiger zijn, omwille van iedereen en een strikte procedure volgen. Als je tijdens het rijden een verlaten hond ziet, veroorzaak dan geen ongeluk door het dier te vangen.

Bedenk dat u de verlaten hond op de juiste en zorgvuldige manier in uw huis moet verwelkomen en introduceren, waarbij de veiligheid van alle andere huisdieren en mensen in uw huishouden de eerste prioriteit krijgt. Iedereen die een verlaten hond vindt, moet eerst aannemen dat de hond gewoon verloren is en dat de eigenaar graag herenigd wil worden met de hond. Een verlaten of verloren hond is in de war en kan gemakkelijk bang worden en wegrennen als je hem op een abrupte of directe manier benadert.

Leave Reply

All fileds with * are required