Hoe heet zwerfhond?

Een vrij rondlopende hond is een hond die niet beperkt is tot een tuin of huis. Vrijlopende honden zijn onder meer straathonden, dorpshonden, zwerfhonden, wilde honden, enz. Inderdaad, hoewel hij hier in de oude stad werkt, woont hij in het nieuwe deel van de stad waar hij's ochtends met zijn hond uitlaat. Door de ineenstorting van gierpopulaties in India, die voorheen grote hoeveelheden dode karkassen van dieren consumeerden en bepaalde ziekteverwekkers uit de voedselketen beëindigden, zijn de stedelijke straathondenpopulaties van India ontploft en een gezondheidsrisico geworden.

Bij het bespreken van deze kwesties in de Indiase context zijn het onderscheid tussen zwerfhonden en wilde honden minder duidelijk of belangrijk, dus de term zwerfhond wordt gebruikt om zowel zwerfhonden als wilde honden te dekken, en om ze te onderscheiden van de wilde hond van India. In 2001 heeft een wet die in India is aangenomen waardoor het doden van zwerfhonden illegaal is, de problemen met betrekking tot straathonden verergerd, de populatie straathonden vergroot en gevallen van hondsdolheid bij mensen doen stijgen. In sommige onwaarschijnlijke maar waargenomen gevallen kan een wilde hond die niet wild is geboren maar met een wilde groep leefde, worden gerehabiliteerd tot een huishond met een eigenaar. Zowel wilde honden als volwassen wilde honden worden minder gemakkelijk als huisdier gehouden dan vrij rondlopende of in gevangenschap levende honden die zijn gesocialiseerd met mensen.

Niet zo gemakkelijk aangezien voor een echte hond is de wilde wasbeerhond (Nyctereutes procyonoides), een vrij primitieve wilde hond afkomstig uit het Verre Oosten genoemd naar het feit dat het eruit ziet alsof het een kruising is tussen een hond en een wasbeer. Dit onderscheid is belangrijk voor hen, omdat zwerfhonden relatief gemakkelijk in gevangenschap kunnen worden genomen, terwijl wilde honden angstiger en moeilijker te houden zijn als huisdier, en dus vaker worden gevangen, gesteriliseerd of gecastreerd, en weer vrijgelaten in de parken, leegstaande percelen, en andere schuilplaatsen aan de rand van menselijke samenleving waar ze het meest voorkomen. In andere contexten, en over het algemeen in het Indiaas Engels, omvat de term zwerfhond zowel wilde honden als honden die van hun baasjes zijn afgedwaald. Een hond kan een verdwaalde worden wanneer hij aan menselijke controle ontsnapt, door verlating of geboren te worden bij een verdwaalde moeder.

Vrijlopende honden zijn onder meer wilde honden, wilde honden, zwerfhonden, straathonden en dorpshonden, evenals honden die vrij mogen komen en gaan door hun baasjes. In tegenstelling tot wilde honden hebben wilde honden echter de neiging om hun wilde aard te behouden, zelfs als ze als puppy's worden ingenomen. Hondenbeten en hondenaanvallen kunnen echter optreden wanneer honden onderling proberen te paren of vechten, en voetgangers en andere mensen in de buurt kunnen worden gebeten door te vechten. De term paria hond is inconsistent gebruikt, maar wordt soms synoniem gebruikt, indien onjuist, met vrij rondlopende hond.

India heeft een populatie wilde honden met tientallen miljoenen, de hoogste ter wereld, en miljoenen mensen worden elk jaar gebeten, met ongeveer 20.000 mensen die jaarlijks sterven aan hondsdolheid. Overbevolking van straathonden kan problemen veroorzaken voor de samenlevingen waarin ze leven, dus soms worden campagnes uitgevoerd om ze te steriliseren en te castreren.

Leave Reply

All fileds with * are required