Hoeveel honden worden er elk jaar neergezet?

Elk jaar worden ongeveer 920.000 dieren geëuthanaseerd (390.000 honden en 53.000 katten). Hoeveel huisdieren zijn er in de Verenigde Staten? Hoeveel dieren zijn er in schuilplaatsen? De termen „humane samenleving en „SPCA” zijn generiek; schuilplaatsen die die namen gebruiken, maken geen deel uit van de ASPCA of The Humane Society of the United States. Momenteel is geen enkele overheidsinstelling of dierenorganisatie verantwoordelijk voor het in tabelvorm brengen van nationale statistieken voor de dierenbeschermingsbeweging. Dit zijn nationale schattingen; de cijfers kunnen van staat tot staat verschillen.

APPA meldt dat 34% van de honden wordt gekocht bij fokkers, terwijl 23% van de honden en 31% van de katten wordt verkregen uit een dierenasiel of een humane samenleving. Volgens de National Rehoming Survey van de ASPCA zijn huisdierenproblemen de meest voorkomende reden dat eigenaren hun huisdier herhuisvesten, goed voor 47% van de herhuisde honden en 42% van de herhuisde katten. Problemen met huisdieren werden gedefinieerd als problematisch gedrag, agressief gedrag, werden groter dan verwacht, of gezondheidsproblemen die de eigenaar niet aankon. De voorgaande gegevens zijn ASPCA-schattingen, tenzij anders aangegeven.

Je weet nu dat 6,5 miljoen dieren elk jaar Amerikaanse schuilplaatsen binnenkomen. Daarvan worden ongeveer 3,2 miljoen geadopteerd. Helaas worden er nog eens drie miljoen geëuthanaseerd. Kijkend naar de statistieken, wordt bijna 47% van de herhuisde honden en 42% van de herhuiskatten verlaten door eigenaren vanwege problemen met huisdieren.

Tegen de jaren zeventig schatte de Humane Society dat 25 procent van de honden van het land op straat was en dat 13,5 miljoen dieren elk jaar in schuilplaatsen werden geëuthanaseerd (sommigen beweren dat het aantal veel hoger was). Helaas worden dagelijks ongeveer 950 katten en honden in het hele land geëuthanaseerd vanwege ruimtegebrek, zegt Castle. Statistieken over dierenasielen laten zien dat 32% van de honden en 33,2% van de katten die in schuilplaatsen achterbleven aanwezig waren van een vriend. Dus, welk percentage huisdieren wordt geadopteerd? De geschiedenis laat zien dat van de 6,5 miljoen katten en honden die in schuilplaatsen worden gebracht, iets minder dan 50% wordt geadopteerd.

Zoals je misschien al geraden hebt, missen ze veel, zelfs als het dier stil blijft, waardoor ze de hond of kat niet meerdere keren neersteken. Publieke verontwaardiging bracht de stad ertoe consultants binnen te halen, die vaststelden dat er ongeveer 8.700 losse honden door de straten van de stad zwerven, wat bijdroeg aan meer dan 1.600 hondenbeten in de stad dat jaar. Tien jaar geleden euthanaseerde Dallas Animal Services bijna 28.000 honden en katten in een jaar, gemiddeld 75 per dag. In feite ervoeren schuilplaatsen in het hele land hun grootste jaarlijkse vermindering van geëuthanaseerde honden en katten, volgens nieuwe gegevens vrijgegeven door Best Friends Animal Society.

Sommigen, zoals Mark Cushing van de Animal Policy Group, een lobbybedrijf, zeggen dat de VS elk jaar alleen al vraag heeft naar ongeveer 8 miljoen honden, en dat schuilplaatsen niet aan deze behoefte kunnen voldoen. Mijn punt is dat er nooit twaalf pups hadden moeten zijn om mee te beginnen, omdat de hond gesteriliseerd had moeten worden. Deze enquêtes leveren gegevens op over trends in het bezit van huisdieren en produceren schattingen van het totale aantal honden en katten. Maar in slechts drie jaar na een herziening van het asiel door de politie van Dallas; de goedkeuring van een verplichte microchipping-wet; een hernieuwde drang naar spay en onzijdig; en het inhuren van een nieuwe directeur Dallas is erin geslaagd euthanasie te verminderen en tegelijkertijd het aantal honden dat het van de straat verwijdert te vergroten.

Door schuilplaatsen te onderzoeken, ontdekten onderzoekers van het Mississippi State University College of Veterinary Medicine dat elk jaar ongeveer 5,5 miljoen honden schuilplaatsen betreden. De honden werden bijna uitsluitend gevonden in wijken met een laag inkomen in South Dallas, waar slechts 15 procent van hen werd gesteriliseerd of gecastreerd.

Leave Reply

All fileds with * are required