Waarom worden honden in de steek gelaten?

Huisdieren worden vaak verlaten omdat hun eigenaar het zich niet langer kan veroorloven om voor ze te zorgen. Veel eigenaren van gezelschapsdieren weten niet hoeveel het kost om hun hele leven voor een huisdier te zorgen. Gedragsproblemen behoren tot de meest voorkomende redenen waarom eigenaren hun honden in de steek laten. In een peer-reviewed artikel (PDF) getiteld „Owner Attachment and Problem Behaviors Related to Relinquishment and Training Techniques of Dogs „, ontdekten wetenschappelijke onderzoekers van de University of California's School of Veterinary Medicine dat 65% van de mensen die afstand doen van hun honden een soort gedrag meldt.

probleem als belangrijkste reden voor verlating. In de trant van verhuizen is vaak een reden voor het verlaten van huisdieren, het moet gezond verstand zijn dat personen die huren in plaats van een huis of appartement te bezitten, zich bewust moeten zijn van het feit dat veel verhuurders huisdieren niet toestaan, en dit feit overwegen voordat ze een huisdier adopteren. In gevallen waarin eigenaren van gezelschapsdieren niet goed plannen en een hond adopteren zonder contact op te nemen met de verhuurder, worden ze gedwongen hun huisdier op te geven. Evenzo kan een huisdier worden opgegeven nadat ze onverwachts zwanger is geworden.

Zoals bij vele anderen is deze reden voor verlating ook te voorkomen, vooral als eigenaren van gezelschapsdieren hun dieren zouden steriliseren en castreren. Tragisch genoeg zullen verlaten drachtige honden en de puppy's die ze dragen vaak in slaap worden gebracht. Lees hier meer over in het volgende peer-reviewed onderzoeksartikel, Menselijke en dierlijke factoren gerelateerd aan het opgeven van honden en katten in 12 geselecteerde dierenasielen in de Verenigde Staten. Volgens de laatste studie van de Affinity Foundation „Hij zou het nooit doen om dieren te verlaten, de belangrijkste redenen voor het verlaten van honden en katten in Spanje vorig jaar waren opnieuw ongewenste nesten (15,3%), het einde van het jachtseizoen (12,6%), het problematische gedrag van het dier (10,8%), economische factoren (10,7%), verlies van interesse in het dier (9,8%) en verandering van woonplaats (8,9%).

Het kiezen van een hond die is grootgebracht door een verantwoordelijke fokker, zal ervoor zorgen dat uw pup goed is aangepast en minder snel gedragsproblemen vertoont. U kunt uw hond ook trainen om ongepast gedrag aan te passen, zoals bijten en monden. Het kost tijd en toewijding, maar is ook enorm lonend. In een recente studie uitgevoerd door de National Council on Pet Population Study and Policy (NCPPSP) en gepubliceerd in het juli-nummer van het Journal of Applied Animal Welfare Science (JAAWS), gingen onderzoekers gedurende een jaar naar 12 geselecteerde dierenasielen in de Verenigde Staten om erachter te komen waarom.

De resultaten van het onderzoek tonen aan dat de zeven belangrijkste redenen voor afstand doen voor zowel honden als katten hetzelfde zijn. We hebben indrukken van wat er gebeurt, maar nu hebben we objectieve gegevens die ons zullen helpen bij het ontwikkelen van specifieke programma's om de geïdentificeerde problemen aan te pakken. De NCPPSP Regional Shelter Survey is ontworpen, geïmplementeerd en geanalyseerd door zes leden van het NCPPSP Scientific Advisory Committee. Regionale onderzoekers werden aangemoedigd om schuilplaatsen te selecteren die waarschijnlijk representatief waren voor degenen op hun locaties.

De selectie was ook gebaseerd op het vermogen van een schuilplaats om tijd en middelen aan het project te besteden. Op basis van zijn eigen bevindingen zei Tailwise dat de angst voor het verlaten van grote aantallen honden goed gegrond kan zijn en dat het aantal in feite zelfs nog hoger kan zijn. In de enquête heeft een op de drie (29%) van degenen die momenteel overwegen een hond te kopen nog nooit eerder een hond gehad of er een in het gezin gehad. Schuilplaatsen zijn gevuld met honden die zindelijkheidstraining, socialisatie en gehoorzaamheidsproblemen hebben, die allemaal hadden kunnen worden voorkomen door de juiste training en socialisatie.

Het hebben van een huisdier kost veel tijd en toewijding, en nieuwe ouders van kinderen laten hun honden vaak in de steek nadat ze een kind hebben gekregen. Verantwoordelijke eigenaren van gezelschapsdieren moeten altijd de prijs van hoogwaardig hondenvoer, hondenspeelgoed, gezondheidszorg en andere kosten van het hebben en verzorgen van huisdieren berekenen in hun budgetplan voor de lange termijn. Een hond kan vechten met een kat in huis of kan niet goed opschieten met de andere honden in de roeDEL, waardoor hij naar een asiel wordt gestuurd. Maar als u een nieuwe hond kiest die uitsluitend gebaseerd is op uiterlijk of schattige puppyhondenogen, bestaat het risico dat deze niet geschikt is voor uw gezin, uw huis of uw levensstijl.

Deze reden is veel zeldzamer, simpelweg omdat er aanzienlijk minder „eigenaren van gezelschapsdieren” zijn die winst maken met hun honden. Over de hele wereld zijn dierenasielen vol met honden en katten die behoefte hebben aan een goed huis. Ik besloot mijn stacaravan naar een ander park te brengen waar mijn drie gecertificeerde therapiehonden onmiddellijk werden geaccepteerd. U moet ruimte in uw huis hebben voor uw hond om te spelen, te eten, te ontspannen en te slapen, evenals ruimte om het voer, speelgoed en andere uitrusting van uw hond op te bergen, en ruimte in uw auto zodat uw hond veilig kan reizen.

.

Leave Reply

All fileds with * are required