De DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon in Tuitjenhorn is hét dierenasiel voor Schagen en het zuidelijke deel van Hollands Kroon.

Jaarlijks vangt het zo’n 75 honden, 250 katten en 100 overige huisdieren (zoals konijnen, knaagdieren, fretten, vogels, vissen) op en biedt hen tijdelijk onderdak.

Het betreft voornamelijk zwerfdieren (dieren waarvan een eigenaar kan worden vermoed), maar naast zwerfdieren worden ook afstandsdieren (potentiële zwerfdieren) opgevangen door de DODA.

Opgevangen dieren worden in de DODA  onderzocht, (veterinair) behandeld en verzorgd.  Daarna wordt alle moeite gedaan de dieren met hun eigenaar te herenigen en, als dat niet lukt, wordt op verantwoorde wijze gezocht naar een goede match met een nieuwe eigenaar. Dit alles gebeurt 365 dagen per jaar, want weekend of feestdag of niet: de dieren hebben elke dag zorg nodig.
Het betreft hier gemiddeld zo’n 18.000 dierovernachtingen per jaar. De gemiddelde verblijfsduur van een kat is 28 dagen en van een hond 20 dagen. Van de overige dieren is de gemiddelde verblijfsduur 50 dagen.
De Dierenambulance rijdt gemiddeld 750 ritten per jaar en vervoert enkele duizenden dieren.
De Opvang is 6 uur per dag gedurende 6 dagen in de week bereikbaar. Daarnaast is de DierenAmbulance 24/7 bereikbaar en staat in direct contact met de Opvang.

De DODA geeft goede voorlichting en educatie over de aanschaf en het houden van huisdieren. Hierdoor zijn minder mensen geneigd ondoordacht of in een impuls een huisdier aan te schaffen, dat daardoor op een later moment onherroepelijk in het asiel belandt.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door 4 medewerkers (3,3 fte) en 60 vrijwilligers.
Allen dragen dieren een warm hart toe. DODA  streeft naar optimale kwaliteit, goede service en waar nodig maatwerk, voldoet aan wettelijke vereisten en beschikt over een UBN (Uniek BedrijfsNummer).


Dus wil je ons werk steunen en de dieren dier het zo nodig hebben helpen? 

Doneer dan op: NL 63 RABO 0363 22 25 02 of heel makkelijk in onze online collectebus

Of wordt donateur en steun ons maandelijks met een bedragje.